Saját KB bal
Saját KB jobb

A Beagle Freedom Project hatalmas sikere: Több mint 200 kutya és macska menekült meg egy amerikai tesztlaboratóriumból

Ezen a héten a Beagle Freedom Project (BPF) bejelentette, hogy több mint 200 állatot mentettek ki az oklahomai Nowatában található kísérleti létesítményből. A Beagle Freedom Project azért kapta a nevét, mert az állatkísérletekhez használt kutyák közel 96 százaléka beagle. A szervezet egy évtizeddel ezelőtti megalakulása óta 3000 háziállatnak talált otthont. A legtöbb háziállatot állatkísérletekből mentették meg. Olyan kegyetlen kísérletekből, amelyek gyakran maradandó károsodást vagy akár halált is okoznak.

A kísérleti laboratóriumokban alkalmazott állatokat általában kifejezetten tesztelésre tenyésztik ki. Ez azt jelenti, hogy egész életüket nyomorúságos körülmények között élik le.

„Általában egyedül tartják őket kopár acélketrecekben, ahol alig van helyük mozogni. Mivel a játékok vagy akár a kényelmes fekhely sem adatik meg nekik, a kutyák gyakran gyötrelmesen magányosak és szorongóak lesznek.” – írja a Humane Society of the United States állatmentő szervezet. Amikor a kísérletek véget érnek, „az állatokat általában megölik … hogy szöveteiket és szerveiket megvizsgálhassák.” Egyes esetekben a kísérleteket szándékosan úgy tervezik, hogy azok halálhoz vezessenek.

A 30 hektáros oklahomai laboratóriumban több, mint 200 kutyát és macskát (valamint néhány sertést) tartottak. A beszámolók szerint a körülmények szívszorítóak voltak. Az állatokat a szabadban tartották, olyan kicsi ketrecekben, ahol sem kényelmesen pihenni, sem az időjárás viszontagságai elől elbújni nem tudtak. Azoknak az állatoknak sem volt jobb, akiket bent tartottak. Ők apró ketrecekben, a kemény betonon tengették napjaikat. A laboratórium – a Riner and Associates Animal Health Innovations Inc. – évtizedek óta mérgező összetevőket tesztelt állatokon a bolha- és kullancselleni készítmények gyártói számára.

A BPF már korábban is közbelépett, hogy állatokat mentsen ki a laboratóriumból. Ezen kívül a létesítmény többször kapott idézést az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumától (USDA).

!!!! Figyelem: Az alábbiakban a kegyetlen kísérleteket képszerűen leíró idézet következik!!!!!

„Első kézből láttuk, milyen borzalmakat kellett elviselniük ezeknek az állatoknak. A bőrük megégett, leégett és elfertőződött, a mérgektől görcsrohamaik vannak. Szenvednek az őrjítő fájdalomtól és a kényelmetlenségtől. Bolhákat és kullancsokat tenyésztenek a testükön, és arra kényszerítik őket, hogy tölcsért viseljenek, így nem tudják enyhíteni a fájdalmat és a viszketést, és még sok minden mást. Ennek véget kellett vetnünk.” – nyilatkozta a The Wildestnek a BFP alapítója és elnöke, Shannon Keith .

„Ahelyett, hogy egyesével mentettük volna meg a kutyákat és macskákat, miközben a létesítmény folytatta volna kegyetlen tevékenységét, néhány hónappal ezelőtt kezünkbe vettük az irányítást. Megragadtuk a lehetőséget, és megkerestük a létesítmény tulajdonosát, hogy mondjon le az USDA engedélyéről, és fejezze be a működést.”

Sikerrel jártak: Az Animal Health Innovations Inc. bezárta kapuit, és az USDA engedélyét is visszaadta.

„Ennek a monumentális eredménynek a jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Nemcsak állatok százait mentettük meg a kísérletektől és a biztos haláltól, hanem utat teremtettünk mások számára is, hogy ugyanezt tegyék” – mondta Keith.

És a Beagle Freedom Project nem áll meg itt. Azt tervezik, hogy a hatalmas teret egy örökbefogadó és rehabilitációs központtá alakítják át, amelyet Freedom Fieldsnek neveznek el. Itt a megmentett állatok megkapják majd az orvosi ellátást, a környezetgazdagítást és a szeretetet, amit megérdemelnek. Lesz kutyapark, macskakávézó, ápolószoba, kutyaházak és rengeteg szabad terület a játékra és pihenésre. Ezen kívül a mentett haszonállatoknak istállókat építenek, és létrehoznak egy látogatóközpontot is. A központban a vendégek megismerkedhetnek az állatkísérletek borzalmas valóságával, és találkozhatnak az örökbe fogadható állatokkal.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/pet-lifestyle/animals-saved-testing-lab-news?utm_source=instagram&utm_medium=social&utm_campaign=likeshopme&utm_content=www.instagram.com/p/C3axjlqJlDQ; Kép: Photo by Nishant Aneja: https://www.pexels.com/photo/adorable-beagle-puppy-walking-on-grassy-lawn-4203282/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...