unsplash

Újabb halálos XL bully támadás történt Angliában

Épp csak életbe léptek az XL bully típusú kutyákra vonatkozó szigorú korlátozások Angliában, újabb tragikus támadás történ az ország keleti részén.

Az Essex megyei rendőrség közleménye szerint a kelet-angliai Jaywick községben két XL bully kutya megtámadott és halálosan megsebesített egy idős asszonyt. A 68 esztendős Esther Martin halálát az időközben lefolytatott szakértői vélemény szerint egyértelműen a nemrég betiltott XL bully fajtájú kutyák ölték még. Az áldozat éppen az unokáinál járt látogatóban, amikor korábban elhunyt lánya élettársának kutyái rátámadtak. A helyszínre kivonuló rendőrök mindkét kutyát lelőtték. A kutyák gazdáját, a 39 éves Ashley Warrent pedig őrizetbe vették.

Angliában és Walesben idén januárban lépett életbe a brit kormány által megszavazott radikális korlátozó intézkedés. Ez a rendelet gyakorlatilag betiltott az ilyen típusú kutyák tartását a korábbi gyakori, hasonló támadások miatt. A törvény értelmében tilos őket eladni, szabadban elhagyni, tenyészteni vagy ajándékba adni.  A póráz és szájkosár nélküli sétáltatás sem engedélyezett. Február 1-től pedig bűncselekménynek minősül az engedély nélküli tartásuk. A már meglévő kutyák tulajdonosai engedélyhez kötve tarthatják tovább kutyáikat.Azokat az egyedeket, akik január 30-ig nem töltötték be első életévüket, legkésőbb december 31-ig ivartalanítani kell. Az ennél idősebb kutyákra az ivartalanítási kötelezettség határideje június 30.

2021 óta országszerte 23-an haltak meg Angliában kutyatámadásban. A rendelkezésre álló adatok szerint a támadó kutyák nagy része XL bully volt.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...