Bruno képe a Pixabay -en.

Drága reggeli: megette a család spórolt pénzét a kutya

Egy amerikai házaspár kutyája 4000 dollár készpénzt evett meg , teljesítményével a hírekbe is bekerült.

A kutyák, főleg a kölykök gyakran rágnak vagy nyelnek le idegen tárgyakat, ami komoly egészségügyi problémákat okozhat. Ezek az esetek nem csak a kutya fizikai jólétét és egészségét veszélyeztetik, hanem gazdáiknak is jelentős anyagi kárt okozhatnak. Egy labradoodle kíváncsisága majdnem 4000 dollárjába került gazdáinak.

Drágám, a kutya éppen 4000 dollárt rágcsál!

December elején Pittsburghben, Clayton Law egy 4000 dolláros borítékot hagyott a konyhapulton. Ő és felesége, Carrie, készpénzben akarták kifizetni vállalkozójukat, aki kerítést épített nekik. Fél órával később arra lépett be a konyhába, hogy Cecil kutyájuk éppen élete legdrágább reggelijét fogyasztja – a 4000 dolláros borítékot. Carrie Law elmondása szerint majdnem szívrohamot kapott, amikor férje kiáltására ébredt: „Cecil a 4000 dollárt eszi!”. Cecilre korábban egyáltalán nem volt jellemző, hogy megrágott, ellopott, lenyelt tárgyakat vagy tiltott falatokat. A 4000 dollárral teli boríték azonban valamiért nem hagyta nyugodni.

Miután Cecil a kanapéra menekült, a pár azonnal állatorvoshoz fordult, hogy kiderüljön, szükséges-e orvosi beavatkozás. Szerencsére, mivel Cecil nagy testű kutya, elegendő volt az  otthoni megfigyelés. Ezután a házaspár a széttépett bankjegyek összeillesztésébe kezdett. Mielőtt azonban a pénzt összeragasztották volna, várniuk kellett, amíg Cecilből „távoznak” a pénz darabjai. A Laws házaspárnak végül csak 450 dollár mínuszt kellett elkönyvelnie.

Komoly baj is származhat hasonló esetekből

Idegen tárgy lenyelése esetén kutyáknál fulladás, bélelzáródás vagy akár mérgezés is előfordulhat. Ezek súlyos egészségügyi problémákhoz vezethetnek, amelyek állatorvosi beavatkozást igényelnek. A lenyelt tárgyak eltávolítása gyakran műtéti beavatkozást is igényel. Ezért fontos, hogy a gazdák folyamatosan figyeljenek a környezetükre, és távol tartsák a veszélyes tárgyakat kedvenceiktől. Emellett rendszeres játék és figyelem biztosítása is segíthet abban, hogy kedvencük ne unatkozzon és ne keressen alternatív szórakozási lehetőségeket, mint például a pénz rágcsálása.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: BBC

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...