facebook.com/ArtistiComiciMadeInNapoli

A 24 éves Lilly lehet jelenleg a világ legidősebb kutyája

Minden bizonnyal jelenleg a 24 éves keverék, talált kutya a világ legidősebb kutyája. A rekord egyelőre azonban még nem hivatalos.

Olaszország szívében, a családi otthon melegében ünnepelte 24. születésnapját Lilly, egy keverék kutyus. Ezzel pedig potenciálisan a bolygó legidősebb kutyájává avanzsálhatott. Az eddigi rekorder az elmúlt évben halt meg 31 évesen.  A Portugáliában élő Bobi egy alentejo masztiff volt, 31. Születésnapján pedig a rengeteg meghívott vendég mellett a sajtó is részt vett.

Miután Bobi meghalt, számos állatorvos és szakértő vonta kétségbe valódi korát. Véleményük szerint biológiailag lehetetlen, hogy egy kutya 31 évig éljen. Ez nagyjából annyit tenne ki, mintha egy ember 200 évig élne. Bobi életkorát azonban állatorvos hitelesítette, így hivatalosan rögzítették életkorát a Guinness Rekordok Könyvében.

Lilly emberi években számolva 112 éves

A kutya 24. születésnapjára egy sütemény is készült, amelyen az 112-es szám díszelgett. Ez a szám jelképezi Lilly éveit emberi időszámítás szerint.  Lilly halmozottan hátrányosan, keverék kóbor kutyaként látta meg a napvilágot. Gazdái egy autópálya pihenőjében találtak rá Dél-Olaszországban, Reggio Calabria közelében. A kóbor kutyát magukhoz vették és immár több mint 20 éve családuk oszlopos tagja. Lilly igazi olasz kutya, imádja a halat, de a tésztát és a húskonzerveket sem veti meg.

Lilly rekordja egyelőre még nem hivatalos. A Guinness Rekordok Könyve Bobi halála előtt egy másik kutyát, Spike-ot tartott a legidősebbnek, aki 23 év és 7 napos volt. Ez felveti a kérdést, hogy Lilly valóban túlszárnyalta-e a korábbi rekordot. Amíg a Guinness munkatársai kiderítik, ki is jelenleg a világ legidősebb kutyája, addig  Lilly szerencsére korához képest jó formában töltheti nyugdíjas napjait családja körében.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: dailymail

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...