Facebook/SouthMetroFire

Tűzoltókat segít majd Hal, az érzelmi támogató kutya

A Minnesota államban található South Metro Tűzoltóság Facebook oldalán mutatta be novemberben az érzelmi támogató kutyájukat.

 „Örömmel mutatjuk be a részleg legújabb tagját – Halligen-t, röviden Hal-t. Hal ezen a héten érkezett, és már most nagy sikert aratott mindenkinél, aki találkozott vele.”

Hal, a három hónapos golden retriever a Soldier 6 programon keresztül került a South Metro Tűzoltósághoz. Ez a nonprofit szervezet elsősorban tiszteknek és katonáknak biztosít szolgálati kutyákat. Hal érzelmi támogató kutyaként fogja segíteni az állomás tűzoltóit a munkájuk során felhalmozódó stressz kezelésében. Egy évig tartó képzés után szolgálati kutya minősítést szerez.

Érzelmi támogató kutya

Az érzelmi támogató kutyákat arra képezik, hogy nyugalmat és vigaszt nyújtsanak tulajdonosaiknak különböző stresszes vagy nehéz élethelyzetekben. Ezek a kutyák segítenek csökkenteni a szorongást, a depressziót, és pozitív hatással vannak az ember közérzetére. Gyakran használják őket kórházakban, idősotthonokban, iskolákban, és olyan munkahelyeken, mint a tűzoltóság, ahol a munkatársak gyakran szembesülnek nehéz érzelmi helyzetekkel.

A tűzoltókra gyakran ráfér az érzelmi támogatás

Hal már most jelentős hatással van a csapatra! Terry Johnson, Hal gondozója a West St. Paul Readernek elmondta: „Már több tűzoltó is kötődik hozzá, és szeretgeti a kutyát. Belépnek, leülnek egy székbe, és csak simogatják Halt 10 percig, eljátszanak vele, eldobálják a labdát.”

Nemrég az állomás tűzoltóit halálos lövöldözéshez és tűzesethez riasztották. Amikor a csapat visszatért az állomásra, Hal már várt rájuk, készen arra, hogy ellássa érzelmi támogató kutya feladatait. Hal képzéséről a Soldier 6 szervezet gondoskodik. Sőt nemcsak a képzésről, de az esetlegesen felmerülő állatorvosi költségekről is. A kutya testvére egy másik tűzoltóállomásra került, aki szintén részt vesz a képzésben.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook/SouthMetroFire

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...