Photo by Jasmin Schuler on Unsplash

A britek egy része többet költ kedvencére karácsonykor, mint a párjára

Egy brit kisállat biztosításokkal foglalkozó cég felmérést végzett a gazdik között, ki mennyit költ kedvencére karácsonykor.

Kutatásuk szerint ötből négy állattartó idén karácsonykor vásárol valamilyen ajándékot kutyájának vagy cicájának. Az öt megkérdezettből egy pedig valószínűleg többet költ majd háziállata ajándékára, mint partnere meglepetésére. A felmérés szerint a britek nagy része egyre inkább bevonja kedvencét a családi ünnepségbe. Leggyakrabban valamilyen finom rágcsát, ruhát, játékokat, felszerelést, labdát kapnak a négylábú családtagok. Sokan azonban továbbgondolják az ajándékozás lehetőségét. Van aki a karácsonyi asztalhoz ülteti kedvencét, nyaralni viszi, vagy egy exkluzív wellness-re fizeti be.

Miért kapnak ajándékot a háziállatok?

A felmérésből az is kiderült, mivel indokolják a gazdik az ajándékozást. A leggyakoribb okok, amiért karácsonyi ajándékot vásárolnak háziállataiknak, a következők voltak: ” mert családtagok” (77%), „nem akarjuk, hogy kirekesztve érezzék magukat” (44%) és „hogy legyen mit kicsomagolniuk a család többi tagjával együtt” (33%). Az elköltött összegre is rákérdeztek, ezen a listán a Z generáció áll az élen. A 18-24 évesek majdnem háromszor nagyobb valószínűséggel költenek többet háziállatukra, mint a partnerükre, a 65 év felettiekhez képest.

Ruha, mint karácsonyi ajándék

Az egyik legnépszerűbb ajándék kutyások körében a kutyaruha. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a kutyák nem emberek, vagy babák, akiket fel kell öltöztetni. Az ajándéknak vásárolt ruhákat kifejezetten a praktikum és a biztonság érdekében kell megválasztani. Ilyen funkcionális előnyök például a vízhatlanság, fényvisszaverő csík, vagy könnyű fel-és levétel. Fontos, hogy a kutya jól érezze magát a ruhában, ne akadályozza a mozgásban és a dolga elvégzésében.

Karácsonykor is fő a biztonság

Bármi is kerüljön a fa alá kedvencünknek, óvatosan bánjunk a csomagolóanyaggal és a kicsomagolással. Bár a kutya számára is érdekes és izgalmas feladata a kicsomagolás, a játék hevében könnyedén lenyelheti annak darabjait, mely komoly problémához vezethet. Gondold át, hogy mibe csomagolod kedvenced ajándékát! Egy olyan kutyának, aki hajlamos megrágcsálni és lenyelni számára tiltott dolgokat, inkább csomagolás nélkül adjuk át az ajándékát. Ne feledd, karácsonykor is fő a biztonság, kedvenceink egészsége és jólléte.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: metro 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...