Photo by Madeline Bowen on Unsplash

Tíz hetet élt túl a hegyekben egy kutya halott gazdája mellett

Tíz hét után találták meg a kutyát és halott gazdáját a hegyekben, aki túrázás közben hipotermia következtében halt meg.

A Finney névre hallgató jack russel terrier csodával határos módon 10 hétig képes volt egyedül életben maradni a coloradói hegyekben. Gazdája, a 71 éves Rich Moore augusztus 19-én indult el a Balckhead Peak megmászására. A túra azonban tragikus véget ért. A férfi családja azután riasztotta a hatóságokat, hogy nem ért vissza a várt időpontban. A mentőcsapatnak azonban rendkívül nehéz feladata volt. Napokig sikertelenül kutatták át a hegy meredek, nyugati oldalát, ahol Moore autója parkolt. A hegy lábától egészen a csúcsig eredménytelenül kutattak.

Egy vadász talált rájuk

Hetekkel később egy vadász találta meg a férfi holttestét a San Juan-hegységben, ami körülbelül  2,5 km-re volt az átkutatott területtől. A kutya még életben volt, bár eredeti súlyának nagyjából a felére fogyott.  A kutyát állatorvoshoz vitték, majd Moore családjához került. Valószínűleg úgy élte túl, hogy apró vadakra, például egerekre vadászott. A legnagyobb csoda azonban az, hogy sikerült elkerülnie a ragadozókat ilyen hosszú időn keresztül. A területen hegyi oroszlánok, prérifarkasok és medvék is élnek. Mindezt úgy, hogy a kutya nem távoldott el gazdája holttestétől, mindvégig ott maradt mellette.

Mi történhetett a hegyen?

Brad Hunt,  Archuleta megyei halottkéme megállapította, hogy Moore hipotermia miatt halt meg, ami az emberek tájékozódási zavarát és zavartságát okozhatja. A kiindulási ponttól a Blackhead Peakre vezető túra 650 méteres szintkülönbséget jelent. A férfi barátai szerint tapasztalt túrázó volt és korábban már túrázott ezen a területen. A férfi felesége a tragédia idején vidéken tartózkodott, férje telefonon mondta el neki a túra ötletét. A felesége próbálta lebeszélni arról, hogy megmássza egyedül a hegyet, de sajnos a férfi hajthatatlan volt.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: BBC 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...