Facebook/Kutyák Határok Nélkül - KHN

Magyar mentőkutyásokat ért súlyos baleset Franciaországban

A Kutyák Határok Nélkül Alapítvány csapatának vezetője és egyik munkatársa valamint hét mentőkutyájuk Párizs közelében szenvedett autóbalesetet.

Leczki Sarolta és Kröpfl Erzsébet egy több napos tréningről tartottak haza 2023. november 8-án. A kisbusz vezetője az RTL-nek adott interjút, melyben elmondta a baleset részleteit. Franciaországban, az autópályán közlekedve azt vette észre, hogy egy kamion elkezdi szemből „ledarálni” a szalagkorlátot. A hatalmas monstrum szlalomozva közlekedett, az ütközés elkerülhetetlen volt. Arra tudott csak figyelni, hogy ne frontálisan ütközzenek. Az első ütközést egy további tetézte. A mögöttük közlekedő kamion már nem tudott megállni időben, így nekiütközött a kisbusznak.

Fotó: Facebook/Kutyák Határok Nélkül – KHN

Órákig tartott a mentés

Az egyik kutya beszorult a szállítóbokszba, két óráig tartott, mire sikerült kiszabadítani. A balesetben fizikálisan ugyan nem sérültek meg, de a kutyák sokkos állapotba kerültek. Abban bíznak, hogy nem okozott maradandó pszichés károkat bennük a baleset. Az RTL felvételein szerencsére már az látszik, hogy a kutyák már vidáman és aktívan futkároznak  otthonukban.

A totálkárosra tört autó az alapítvány mindennapi munkáját veszélyezteti, ezért annak pótlására gyűjtést indítottak közösségi oldalukon:

Ez az első alkalom 25 éves mentőkutyás pályafutásunk során, hogy társadalmi összefogást és segítséget kérünk. Hálásan köszönjük, ha támogatásukkal hozzájárulnak, és egy méltányos összeget küldenek a megadott bankszámlaszámra.

Kérjük, a közlemény rovatba írják bele: „autó”

Köszönettel és tisztelettel,

A KHN Csapata

Számlaszám:

10101119-22967200-01005006

MBH Bank

Kutyák Határok Nélkül

(Cím: 1126 Budapest, Németvölgyi út 27.)

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: rtl.hu Facebook/Kutyák Határok Nélkül 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...