Így búcsúztatták Kabost, a tűzvizsgáló kutyát

Torta és sorfal is járt a tűzvizsgáló kutyának, Kabosnak nyugdíjba vonulása alkalmából. Ezután sem lesz tétlen, a toborzásban segíti tovább a tűzoltókat.

Kabos, a tűzvizsgáló drótszőrű magyar vizsla 2013-ban született. Kölyökként, nyolc hetes korában került a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mentőkutyás Szolgálat szolgálatvezetőjéhez, Leczki Sarolta tűzoltó főtörzszászlóshoz. Kétlábú kollegái szerint igazi kis torzonborz ördög volt, azonban tehetsége már nagyon korán megmutatkozott.

Tíz évig rendíthetetlenül segítette tűzoltó kollégait. Tévedhetetlenül szagolta ki az égésgyorsító anyagok, például a benzin jelenlétét. Akkor Szikra utódja lett, most pedig őt váltja az aktív szolgálatban Gyufa, aki szintén egy drótszőrű magyar vizsla. Gyufa már több, mint két éve készült arra, hogy ő legyen az első számú négylábú tűzvizsgáló.

A toborzásban kap új feladatot

Kabos tíz évesen megérdemelt nyugdíjas éveit is aktívan fogja tölteni. Ahogy a videón is látható, cseppet sem látszik rajta a kor. Játékos, energikus és egészséges.  Még most is feladatra és tettre kész. Ezért nem ültetik a kanapéra, hanem „irodai” munkát kap, a toborzásban fogja segíteni a szervezet igazgatóságát.  Kabos utolsó szolgálatba töltött napjáról egy kedves videót is készült:

Forrás: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...