instagram.com/kmkissanmaa/

Kutyás bevásárlókocsit vezettek be egy élelmiszerboltban

Egy finnországi élelmiszerüzlet igazán kedves és praktikus ötlettel rukkolt elő kutyás vásárlóinak. Saját bevásárlókocsit kaptak a kedvencek.

A kutyás bevásárlókocsit nemrég vezették be a gazdik nagy örömére. A finnországi Tampere városban működő élelmiszerbolt már a kezdetek óta kutyabarát üzletként működik. A tulajdonos házaspárnak egy saját golden retrievere is van, aki aktívan részt vesz az üzlet reklámozásában. Saját Instagram csatornáján kutyatápokat és jutalomfalatokat tesztel. Hiteles reakcióit látva egyre több kutyás vásárló érkezik a boltba. Az élelmiszert árusító üzletbe azonban csak szolgálati és segítőkutyák mehetnek be. Például vakvezető kutyák, érzelmi támogató kutyusok vagy rohamjelző kutyák.

Bevásárlókocsi a kutyáknak

A tulajdonosok sokat gondolkodtak azon, miként lehetne elérni, hogy a gazdiknak ne kelljen kint hagyniuk kutyájukat, ha beugranak egy vásárlásra. Sokan kifejezetten tartanak attól, hogy kedvencüket magára hagyják a bolt előtt, ezért inkább be sem mennek. Az üzlet tulajdonosai is kerültek már olyan helyzetbe, hogy kutyasétáltatás után be akartak ugrani egy boltba. Kutyát azonban nem lehetett bevinni, így inkább kihagyták a vásárlást.

Addig törték a fejüket a megoldáson, míg végül bevezették a kutyás bevásárlókocsi használatát. Ezeket a kocsikat úgy alakították ki, hogy akár több kistestű kutyát is el lehet helyezni biztonságosan bennük. Egy kis kutyaágy van a kocsi belsejében, valamint egy karabiner, amire biztonságosan lehet rögzíteni a kutyák pórázát. Így biztosan nem tudnak kiugrani belőle. A későbbiekben szeretnék még fejleszteni a szolgáltatást és a kocsikat speciális rámpával fogják ellátni. Így akár nagyobb testű kutyák is beszállhatnak úgy, hogy ne kelljen őket megemelni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

K-Market Kissanmaa (@kmkissanmaa) által megosztott bejegyzés

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: euronews

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...