Photo by BRUNO CERVERA on Unsplash

Egy kollégium, ahová háziállataikat is vihetik magukkal a hallgatók

Az Egyesült Államokban egy újabb egyetem tette lehetővé a hallgatók számára, hogy háziállatukkal együtt költözzenek be a kollégiumba.

Egy michigani egyetem az idei évtől új programot vezetett be, amelynek keretében a Ferris State Big Rapids-i campusán található Cramer Hall felső emeletén a hallgatók háziállataikkal együtt élhetnek. Ezzel szeretnék megszólítani azokat a diákokat, akik nem akarják, vagy nem tudják otthon hagyni kedvencüket a tanév ideje alatt.

A legtöbb egyetem még mindig tiltja, hogy háziállatok lakjanak egy campus területén hazánkban, és nagyvilágban is. Az elmúlt években azonban több intézmény is elkezdte befogadni a hallgatók négylábú társait. Az egyik ilyen a floridai Eckerd College, amely minden évben diplomaosztó ünnepséget is tart a diákok háziállatainak is. Az USA-ban található közel háromtucatnyi kollégium közül a másik, amely már engedélyezi a háziállatok elhelyezését a kollégiumokban, a Missouri állambeli Columbiában található Stephens College. A női magániskola azzal hirdeti magát, hogy a „világ legállatbarátabb egyeteme”.

A háziállatok segítenek a beilleszkedésben

Az iskola szabályozása szerint a diákok csak egy háziállatot tarthatnak szobájukban. További feltétel, hogy a beiratkozás vagy a kérelem benyújtása előtt már legalább hat hónapja a hallgató tulajdonában legyen az állat. Természetesen a kisállat-tulajdonosoknak igazolniuk kell az összes szükséges oltást és az ivartalanításról szóló igazolást. Azoknak a diákoknak, akik jogosultak erre, további 250 dollárt kell fizetniük azért a luxusért, hogy háziállataik velük éljenek.

A Ferris State University, amely idén ünnepli fennállásának 139. évfordulóját, mintegy 8000 hallgatót oktat a Big Rapids-i kampuszon. Hozzátették, hogy számos kutatás alátámasztja a háziállat-tartás előnyeit. Csökken az elszigeteltség érzése, könnyebb a beilleszkedés, csökkenti a stresszt és komoly érzelmi támogatást nyújt a gazdinak egy-egy nehéz időszakban. Az egyetem ráadásul nem korlátozta a bevihető állatfajokat. Elsősorban természetesen kutyákra és cicákra számítanak, de nem tiltják ki a nyuszikat, gyíkokat vagy akár a kígyókat sem. A program egyelőre kísérleti jellegű, az első szemeszter végén értékelni fogják az eredményeket. Amennyiben ezek összességében pozitívnak bizonyulnak, az egyetem más területeire is kifüggesztik az állatbarát táblát.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: CNN

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...