youtube

Vigyázat, cukiságbomba! Íme, a legifjabb mentőkutyák

Négy ifjonc teljesít szolgálatot a mentőkutyás egységnél. A 8-16 hetes kutyusok azon kívül, hogy elképesztően cukik, génjeikben hordozzák a mentőkutyázást. Bemutatkoznak a legifjabb mentőkutyák!

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mentőkutyás Szolgálatánál minden nap pezseg az élet, hiszen az újoncok egy perc megállást sem engedélyeznek.  Két malinois és két spániel kölyök betanítása kezdődött el, hogy a lassan nyugdíjba vonuló „öregek” helyét átvegyék. Kabos, Karma és Dexter elérték a 8-10 éves korhatárt, nekik lassan már csak a pihenéssel és játékkal kell foglalkozniuk. Kemény, szorgalmas és eredményes évek vannak mögöttük.

A kicsik pedig elkezdték szokni a tűzoltóság légkörét, minden reggel megérkeznek a laktanyába és belevetik magukat a munkába. Egyelőre a kötelezettségük csak annyiból áll, hogy szokják az új környezetet és a munkával járó zajokat, helyzeteket. Például az egyenruhás tűzoltókat, a szirénát, a riasztásokat. Az a cél, hogy stabilan tudjanak koncentrálni a játékra és a jutalomfalatra, zavaró körülmények között is. Tapasztalatok szerint amelyik kutya erre képes kölyökkorában, később kiemelkedően tud majd teljesíteni a munkában.

Az ovisok: Daisy, Turbi, Díva és Emiliy

Díva egy nyolchetes rövidszőrű belga juhászkutya, ő a legkisebb, de már most  nagyon magabiztos, és érdeklődik a környezete iránt. Díva egyelőre szokja az autózást, a bokszot. Azt is meg kell tanulnia például, hogy ha bekerül a bokszba, az azt jelenti, hogy pihennie kell.  A tizenkét hetes Turbi, egy kis csokoládés színű working cocker spániel, Németországból érkezett az egységhez. A jelenlegi terv szerint személykereső kutya lesz. Daisy a 16 hetes foltos working springer spániel pedig Írországból csatlakozott, ő pedig tűzvizsgáló kutya lesz. A terv azonban még nem végleges. Ahogy megmutatják képességeiket és személyiségüket, biztosabban el lehet majd dönteni, hogy melyik szakterületre képezzék a kutyákat. Addig pedig szocializálódnak, tanulnak és boldogítják a kollegáikat. 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...