Ebadta járgányok – Így válassz kutyabarát autót!

A kutyák szőrös családtagok, ezért természetes, hogy gyakran elkísérnek minket rövidebb-hosszabb útjaink során. Azonban, ha rendszeresen visszük magunkkal legjobb cimboránkat, érdemes a jármű vásárláskor mérlegelni néhány szempontot. Kíváncsi vagy, hogy hogyan válassz kutyabarát autót? Olvass tovább!

Első a biztonság! – A kutyabarát autó legfontosabb vonásai

A kutyák felelősségteljes szállítása nemcsak az állatok jóléte, hanem a közlekedésbiztonság szempontjából is rendkívül fontos. A kis kedvenc könnyen megzavarhatja a sofőrt út közben, egy esetleges baleset során pedig ő is súlyos sérüléseket is szenvedhet, ha nincs megfelelően rögzítve. 

Ezért fontos, hogy a kutyabarát autó rendelkezzen olyan tulajdonságokkal, amelyek megkönnyítik a kutya biztonságos szállítását.

  • Tágas és jól szellőző csomagtér: A kutya számára a legjobb hely a csomagtérben található. Itt védve van a közvetlen napsütéstől és a vezetőt se zavarja. Fontos, hogy az állat kényelmesen elférjen a csomagtérben, és az könnyen szellőztethető legyen és ne legyen túl meleg vagy túl hideg. 
  • Biztonsági rendszer: A kutya szabadon utaztatása nemcsak veszélyes, hanem törvénytelen is. A kutyabarát autóban ezért elengedhetetlen egy olyan rendszer, amely megakadályozza, hogy a kutya kirepüljön, vagy kiugorjon az autóból vagy átmenjen az utastérbe. Ilyen rendszer lehet például egy kutya biztonsági öv hámmal, egy térelválasztó kutyarács vagy egy szállítóbox.
  • Könnyen tisztítható belső: A kutya szőre, nyála, mancsnyoma és egyéb szennyeződései könnyen bepiszkíthatják az autó belső terét. Ezért fontos, hogy a kutyabarát autó anyagai könnyen tisztíthatók legyenek, például vízállók vagy moshatók. 

Volvo, a kutyabarát autómárka

Ha a fenti tulajdonságokat vesszük figyelembe, a Volvo egy igazi kutyabarát márkának számít, ugyanis több olyan autója is van, amelyek kiválóak a kutyás utazásokhoz. A Volvo márkaszervíz szolgáltatása pedig a gazdik többi igényét is kielégíti. De nézzük csak, melyek a legjobb kutyás autó típusok!

Volvo SUV-ok: Ez az autótípus ideális választás nagyobb testű vagy akár több kutyának is. A Volvo terepjárók tágas és jól szellőző csomagtérrel rendelkeznek, amelyben akár egy nagyobb szállítóbox is elfér. További előnyük, hogy alkalmasak könnyebb terepen való közlekedésre is. Mire vártok még? Irány a természet!

Egy kompakt crossover: A Volvo crossover modellje, a C40, egyfajta keveréke a személyautónak és a terepjárónak. Ezek a típusú járművek kisebbek és könnyebben manőverezhetők, mint a terepjárók, de nagyobbak és tágasabbak, mint a személyautók. Kiválóan alkalmasak közepes- és kisebb méretű kutyák szállítására.

Volvo kombik: A Volvo híres kombi autóiról, nem véletlenül! A V modellek – különösképpen Cross Country kivitelben – ideálisak kisebb vagy közepes méretű kutyáknak. A Volvo kombik másik előnye, hogy gyorsak és dinamikusak, így élvezetes vezetési élményt nyújtanak.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...