Saját KB jobb

Maradék nélkül: a zacskó alján maradt jutalomfalat morzsa és társai

Az erőforrások védelme érdekében fontos, hogy lehetőleg csak annyit fogyasszunk, amennyire tényleg szükségünk van. Ebben az is benne van, hogy amit megveszünk, azt maradék nélkül elfogyasszuk – tehát az alma héját, a káposzta torzsáját, a jutalomfalat morzsáját. Ha nem kerül a kidobásra, akkor kevesebbet kell venni, és ezzel hozzájárulunk egy fenntarthatóbb gyakorlathoz.

További cikkek a fenntarthatóbb kutyás életmód témájában: Fenntarthatóbb húsfogyasztás: gondolkodjunk egészben!

Legyen házi vagy bolti a jutalomfalat, gyakran előfordul, hogy egy kevés morzsa a zacskó alján marad. Típusa válogatja, ez akár egy fél maréknyi mennyiség is lehet. Ezt legtöbbször kidobjuk, pedig több féle módon is hasznosíthatjuk, úgy, hogy nem lesz minden tiszta morzsa a lakásban.

Az egyik mód, hogy egyszerűen rászórjuk a kutya eledelére. A kedvenc jutalomfalat morzsája így ízletes food topperré alakul.

Készíthetünk a maradék morzsából interaktív csemegét is. Kenjünk a lickimatre egy kis házi májkrémet, mogyoróvajat vagy natúr joghurtot és szórjuk meg a morzsákkal. Ezzel nem csak új szintre emeljük a legegyszerűbb kutyakeksz maradékát, de jó pár percre le is kötjük a kutyánkat.

A harmadik ötlet a teljes újrahasznosítás. Ha nagyobb mennyiségű maradékunk van, készíthetünk belőle újra-jutalomfalatot. Keverjük el egy tojással és némi reszelt répával és süssük meg pár perc alatt. Vagy némi mogyoróvajjal és reszelt répával vagy almával is keverhetjük. Ezt a masszát adagoljuk szilikon jégkockaformába és tegyük a hűtőbe. Pár napra megvan az ízletes jutalomfalat.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Photo by Christy Rice: https://www.pexels.com/photo/two-black-short-coated-dogs-2353413/

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...