Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Matt Briney on Unsplash

Kidobtak egy kutyát egy társasház harmadik emeletéről

Kidobtak egy kistestű kutyát egy 13. kerületi társasház harmadik emeletéről. A tettes feltehetően a szomszéd volt, mert a kutya hangosan ugatott.

Kidobtak egy kistestű kutyát közel 12 méter magasból. A tragédia egy 13. kerületi társasházban történt múlt héten. A kutya gazdái úgy vélik, hogy a szomszéd jutott be a lakásba, amíg ők nem tartózkodtak otthon. Korábban már többször jelét adta nemtetszésének, mert a kistestű kutya időnként ugatott.

A gazdi a Facebookról értesült kutyája haláláról

A kutya gazdája a tragédia napján korán reggel indult el dolgozni.  A család többi tagja, férje és gyerekei még aludtak. Kicsit később végül ők is elmentek otthonról, de mivel a nő elfelejtett magával kulcsot vinni, így férje a bejárati ajtót nem zárta kulcsra, hogy felesége később be tudjon menni a lakásba. A hölgy többek között a Bors online magazinnak nyilatkozott az esetről. Elmondta, hogy egy békés, biztonságos környéken laknak, zárt lépcsőházban, ezért nem volt rossz érzése a nyitott ajtó miatt sem neki, sem férjének.

Napközben egy Facebook-csoportban figyelmes lett egy bejegyzésre, melyben  egy, az utcán fekvő sérült kutya gazdáját keresték. A képen jól látható volt, hogy az ő környékükön, a házuk előtt fekszik egy szürkés-fehéres szőrű kistestű kutya. Azonnal értesítette férjét, mert látta, hogy a kutya leírása egyértelműen illik az ő kutyájukéra. A férfi hazaszaladt a munkahelyéről, aki azonosította kutyájuk élettelen testét a saját ablakuk alatt.

Nem tudott kiugorni. Szinte biztos, hogy kidobták

Abban teljesen biztosak, hogy a kutya magától nem tudott kiugorni az ablakon. Nem volt képes ugyanis felugrani a párkányig és a szúnyogháló is le volt húzva. A család szerint biztos, hogy kutyájukat kidobták a harmadik emeletről.  Maja, az idős bichon havanese halálának ügyében ezért a rendőrség nyomozást rendelt el. Ujjlenyomatot vettek a helyszínen a párkányról és az ablakról is.

„Amikor a tragédia után bekopogtam a szomszédhoz, flegmán visszakérdezett, hogy én most őt gyanúsítgatom-e, majd hozzátette: akkor mehetünk a rendőrségre. Miután hazaértem onnan, újra felkerestem, akkor pedig már azzal a hazugsággal állt elő, hogy soha nem is hallották a kutyánkat” – nyilatkozta a nő a Blikknek.

Közös megemlékezés

Augusztus 11-én, pénteken este 7 órakor a család megemlékezést tart Maja emlékére egy közös gyertyagyújtással a 13. kerületi Övezet utca 7. előtt. Minden állatbarátot várnak.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Borsonline, Blikk 

A borítókép illusztráció.

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...