Photo by Daniel Thomas on Unsplash

Kutyás szülést engedélyeztek egy angol kórházban

Vélhetően Belle, a staffordshire terrier az első kutya, akit beengedtek egy kórházi szülésre, hogy segítsen gazdájának. A képzett segítőkutya különleges engedélyt kapott, hogy létrejöhessen a kutyás szülés.

Belle gazdája Amee Tompkins autista és régóta komoly szorongással küzd. Kutyája fontos és nélkülözhetetlen segítséget nyújt neki a mindennapokban.  Felismeri a pánikroham korai jeleit, segít megtalálni gazdájának a kijáratot zsúfolt helyeken. Amee elmondása szerint kutyája nélkül el sem tudja hagyni a házat, Belle mindenhová elkíséri és támogatja.  A nő éveken keresztül különféle termékenységi kezeléseken esett át, ahová Belle mindig elkísérte. Miután pedig teherbe esett, a teljes felkészítő folyamatot együtt csinálták végig. A kutyás szülés terve már ekkor megfogalmazódott.

A Milton Keynes Egyetemi Kórház szülésznője is felismerte, hogy milyen jótékony hatással van Belle szorongó gazdájára. Azzal is tisztában volt, hogy a kutya nélkül rendkívül nehezen birkózna meg a kórházi tartózkodással és a szüléssel. Ezért kérvényt nyújtott be, hogy a kutya együtt lehessen gazdájával a teljes folyamat alatt. A kórház vezetése pedig beleegyezett, hogy  Belle Amee kórházi ágyán aludjon és a szülőszobára is elkísérje.

Belle-nek azonban át kellett esnie egy kockázatelemzésen, mielőtt beengedték volna a szülészeti osztályra, kutyás szülésre. A felmérés során ellenőrizték, hogy  megbirkózik-e a zsúfolt kórteremmel, és hogyan reagál arra, ha gazdájának fájdalmai vannak. A kórház fertőzésellenőrző csoportja extra tisztítási intézkedéseket vezetett be, és óvintézkedéseket tettek annak érdekében, hogy mindenki biztonságban legyen a kórteremben és a kórházban.

Amee végül császármetszésen esett át és bár a műtőbe nem mehetett vele Belle, a kórházi ágyán várta Amee-t és újszülött kisfiát.  Amint meglátta Ollyt, gyengéden megszaglászta, majd egy apró nyalintással üdvözölte az arcát. Azóta sem mozdult el mellőle

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: BBC, Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...