Saját KB bal
Saját KB jobb

Kiderült, mi a legnépszerűbb kutyanév Magyarországon

Nemrég írtunk a legnépszerűbb amerikai kutyanevekről és a kutya nomenklatúra trendjeiről. Akkor még csak találgathattunk, hogy mi lehet hazánkban a No. 1 kutyanév.

Korábbi cikkünket itt olvashatod el: A legnépszerűbb kutya nevek 2022-ben – íme a lista!

A napokban azonban napvilágra került a hazai adatok alapján készült összesített lista is, melyben, talán meglepő módon, a Picur név vitte a pálmát. Az adatok a PetVetData állatorvosi rendszerből származnak. Ebben a rendszerben minden chippel rendelkező kutya regisztrációra kerül, ezért nagyjából átfogó képet ad a hazai kutyák adatairól. Picur néven nagyjából 40 000 kutyus van a rendszerben. Ezt követi a Buksi, a Maci és a Morzsi. Ezek a klasszikusnak számító nevek évek óta kedvencek.

Ahogy az amerikai adatokból is láttuk, egyre népszerűbbek az „emberi” kutyanevek. Itthon a Lili, a Molly, a Bella, a Liza és a Brúnó a legkedveltebbek. Érdekesség, hogy a Lili a humán lánynevek körében is rendkívül népszerű: évek óta a top 10-ben szerepel az utónév listán. Míg a Bella (Izabella) is kedvelt kislány név.

Bár a kutyák esetében nincs hivatalos lista, amiből választhatunk, a legnépszerűbb nevek közé nem igazán került be kreatív megoldás. Érdekes lenne egy olyan listát is látni, amelyben a tavalyi évben adott nevek szerepelnek, hiszen így megtudhatnánk, hogy vajon a Trónok Harca vagy a Harry Potter inspirálta kutyanevek nálunk is népszerűbbé válnak-e? Saját tapasztalatunk szerint a Marvel és a HP is népszerű inspiráció, gondoljunk csak a Loki vagy Luna nevű kutyákra. De egyelőre úgy tűnik, hogy kutyanév legyen a talpán, amely képes átvenni a vezetést.

Kutyanév inspirációt keresel? Itt találhatsz remek ötleteket: Kutyanevek Gyűrűk Ura rajongóknak vagy Twilight Saga: A legjobb kutyanevek az Alkonyat sorozat után szabadon

Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/otthon/20230305/itt-a-friss-utonev-statisztika-mutatjuk-a-legnepszerubb-fiu-es-lanynevek-listajat-1134704#https://www.nyugat.hu/cikk/onnek_hogy_hivjak_a_kutyajat_a_legnepszerubb_nev_a; Photo by Tina Nord: https://www.pexels.com/photo/white-and-brown-puppy-on-black-car-7324407/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...