Saját KB bal
Saját KB jobb

Nyomozás a rendőrkutya ellen, a vád: ebédlopás!

Ice rendőrkutya körözési fotója bejárta az internetet. Nyomozást indítottak ellene, ebédlopás gyanúja miatt. Az elképesztően vicces történet és mém mögött egy amerikai rendőrkapitányság áll.

Bár az Egyesült Államok rendőreit sokszor éri az a vád, hogy túl szigorúak és gyakran túlkapással is vádolják őket.  Egy, a napokban elterjedt Facebook bejegyzés azonban arra enged következtetni, hogy a humorérzékük rendkívül fejlett. Rég látott napvilágot ilyen vicces történet és poszt, mint amit a Wyandotte Police Department-Michigen munkatársai tettek közzé az ebédlopás gyanújába keveredett rendőrkutyáról.

Így jár, aki ebédet lop

Történt ugyanis, hogy a szolgálatot teljesítő Barwing rendőrtiszt egy segélyhívás miatt félbehagyta ebédjét a rendőrőrs pihenő szobájában.  Tányérját a félig elfogyasztott étellel  gyanútlanul az asztalon hagyta. Mire visszatért, az ételnek nyoma veszett. A gyanú rögtön a rendőrség állományában lévő Ice nevű rendőrkutyára terelődött. Szemtanuk elbeszélése szerint Ice ugyanis száját nyalogatva jött ki a pihenőszobából, nem sokkal azután, hogy Barwing elhagyta azt. A rendőrök pedig meg is vádolták ebédlopással.

Lopás miatt nyomozást indítottak Ice ellen

A rendőrség hivatalból nyomozást indított Ice ellen, ezt pedig az alábbi bejegyzéssel adták hírül a világnak:

A lopás nemcsak bűncselekmény, hanem erkölcsileg is helytelen.  A rendőröknek hivatali  esküt kell tenniük többek között arra vonatkozóan, hogy megvédik a  tulajdont. Ennek ellenére szomorúan jelentem, hogy a Wyandotte-i Rendőrkapitányság egyik jelenlegi tisztje ellen lopás miatt nyomozás folyik!

Az eset két nappal ezelőtt történt az őrsön.  Barwig rendőr éppen ebédelt a pihenőszobában, amikor segítségkérés érkezett hozzá.  Elindult a helyszínre, félig elfogyasztott ebédjét pedig az asztalon hagyta.  Nem sokkal később Barwig és egy másik rendőr visszatértek a pihenőszobába, és Ice nyomozót találták, aki lazán kisétált a helyiségből, és nyalogatta a száját.  Barwig egész ebédje eltűnt….eltűnt, eltűnt!

Ice őrmester hivatkozott a hallgatáshoz való ötödik módosítási jogára, és meg kell, hogy mondjam, nem működik együtt a nyomozással.  Tudjuk, hogy már többször kotorászott a szemetesben is.  Számos más vád is elhangzott, miszerint a munkatársak kezéből vette el az ételt, amikor azok elsétáltak mellette.

A WPD figyelembe veszi a Facebook-követőink véleményét a nyomozás további menetével kapcsolatban.

Ügyvédek ajánlották fel szolgálatukat

A rendőrőrs hamarosan jelentkezett az ügy folytatásával is. Elmondásuk szerint több tucat ügyvéd ajánlotta fel szolgálatát Ice-nak. Tömeges tüntetésekkel is megfenyegették a rendőrséget, amennyiben nem ejtik a vádakat Ice ellen.  Elismerik, hogy nincs bizonyítékuk, mivel nem történt videófelvétel az ebédlopás tényéről. Ice ellen tehát megszüntették a nyomozást. Sőt! Az egyik helyi étkezde külön a kutya számára készített ebédet és eljuttatta a rendőrségre. Mellékesen megjegyezték, hogy  a rendőrök is kaptak egy tálcával.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...