Saját KB bal
Saját KB jobb
Twitter/NationalDogShow

Francia bulldog nyerte az USA legnevesebb kutyakiállítását

Egy francia bulldog nyerte a Best in Show díjat, azaz a legjobb helyezést az USA legnevesebb kutyakiállításán.

A Dog Show néven megrendezésre kerülő, magyarul kutyakiállításként emlegetett események tulajdonképpen versenyek. A tenyésztők számára a legfontosabb események, melyek megmérettetik kutyáikat. A látványos versenyekből léteznek kisebbek és nagyobbak is a világ minden táján. Az Egyesült Államokban a legnagyobb ilyen kutyakiállítás a National Dog Show.

Először nyert francia bulldog

Az idei National Dog Show pedig nem szűkölködött meglepetésekben. A verseny fennállása óta (1879) először egy Winston nevű francia bulldog nyerte az abszolút első díjat. Ez azt jelenti, hogy Winston a fajta kategóriában elnyerte az első helyezést, majd az összes fajtakategória nyertes közül őt választották a legjobbnak a zsűri tagjai. Winston több száz kutya elől vitte el a kiállítás legpatinásabb díját. Az idei verseny azért is különleges volt, mert idén indult először mudi és orosz terrier a megmérettetésen.

Húszmillió néző

A National Dog Show-t minden évben hálaadás napján rendezik meg az Egyesült Államokban. A kutyák és a gazdik sokszor éveken át készülnek a versenyre, melyen számos kritériumnak kell megfelelni. A versenyzőket nem csak a helyszínre kilátogatók figyelik árgus szemekkel, hanem a tévé képernyőin is közel húszmillió ember figyeli az eseményéket. Az NBC ugyanis  20 éve minden évben közvetíti a National Dog Show-t a televízióban. A verseny pedig minden évben tartogat meglepetéseket. A tavalyi nyertes például a verseny történtében először másodszorra is elnyerte a Best in Show díjat, ráadásul két egymást követő évben.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: CNN, 24.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...