Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

Elrabolt csimpánzbébikért követelnek váltságdíjat Kongóban

Három csimpánzbébit loptak el egy menhelyről az elkövetők és váltságdíjat követeltek az életükért a Kongói Demokratikus Köztársasában.

A történet egészen elképesztő. Ki gondolná, hogy az emberrablás, a fogva tartás és a váltságdíj követelése ma már az állatokat is fenyegeti. Különösen azokat a ritka vagy veszélyeztetett állatokat, melyekért mindent megtesznek gondozóik. Pedig sajnos a kongói történet nagyon is valós és megdöbbentő: csimpánzokért követelnek váltságdíjat bűnözők.

Új fogalom: állatrablás

A három csimpánzbébit egy állatkereskedésből mentették meg állatvédő aktivisták és egy menhelyen kerültek elhelyezésre. Az állatrablók innen vitték magukkal a három kölyköt, bántalmazták és fogva tartják őket, az életükért pedig váltságdíjat követelnek. A Jeunes Animaux Confisqués au Katanga (JACK) menhely alapítói, Roxanne és Franck Chantereau elmondták, hogy az állatrablóktól videókat kaptak, melyen a csimpánzok egy piszkos, rendezetlen helyen voltak láthatók. Az egyik csimpánznak a feje fölé volt kötve a karja. Az alábbi videót Facebook oldalukon is közzé tették.

Az emberrablók azzal fenyegetőztek, hogy lefejezik az egyik állatot, a másik kettőt pedig eladják kínai emberkereskedőknek, ha nem kapnak nagy összegű készpénzt. Az állatrablók ezen túlmenően a menhely vezetőjét és annak családját is halálosan megfenyegették. Hussain, Monga és César nevű csimpánzok elrablásáról rengeteg helyen hírt adtak és a rendőrség is nyomoz.

A menhely vezetője elmondta, hogy már többször is célba vették őket, de ez az első eset, hogy egy főemlősért váltságdíjat követelnek, vagy halálos fenyegetést kapnak. A térség állatvédelemmel foglalkozó munkatársai és a szakértők bíznak abban, hogy az állatrablás gyakorlata nem veti meg lábát Kongóban, ezért úgy gondolják, nem szabad engedni az állatrablók követeléseinek.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: focusingonwildlife

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...