Saját KB bal
Saját KB jobb

Mit főz kutyáinak Martha Stewart?

A konyha nagyasszonya, Martha Stewart, nem csak háziasszonyok millióinak segít, hogy profin boldoguljanak a sütés-főzés világában. Az amerikai televíziós szakács köztudottan nagy állatbarát is. Korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy a csaucsauk és a francia bulldogok mellett cicák, törpe szamarak, csirkék és más állatok serege népesíti be a farmját.

Martha gyakorta oszt meg kutyakeksz vagy éppen kutyatorta recepteket blogján és közösségi média oldalain. A napokban azonban közzétett egy képet, amelyen a kutyáinak házilag készített eledel látható: Martha Stewart Instagram oldala – kattints a linkre a megtekintéshez!

A képen több dolog is szembetűnő. Például, hogy 40 darab körülbelül egy literes kannában sorakozik az elkészült ennivaló. Martha mindig is rendkívül pedáns benyomást keltett, és jó látni, hogy ha kedvenceiről van szó, akkor is szépen, higiénikusan porcióz. Arról nem írnak, hogy vajon a farmon élő kutyáknak hány napi eledel ez a mennyiség. Arról viszont igen, hogy hogyan készült, és milyen alapanyagokból.

Mi kerül Matha kutyáinak táljába?

„Az összetevőket külön-külön főzzük meg, majd nagyobb darabokra aprítjuk a robotgéppel.” Ez ez elkészítési mód igazán nem igényel különösebb konyhai bravúrt. Ahogy egy jó otthon készített kutyaeledel recepttől talán el is várható. Az utóbbi időkben terjedőben van a trend, hogy a boltban kapható kész eledeleket friss alapanyagokból készült étellel váltsák fel. Az előre csomagolt eledeleken ugyanis legtöbbször nem tüntetik fel az összetevők pontos listáját. Így nem is tudhatjuk pontosan, mi kerül a kutyánk tányérjába. Az otthon készített nyers vagy főtt menüben ezzel szemben az általunk vásárolt alapanyagok kerülnek, így pontosan tudjuk, mivel etetjük kedvencünket.

Martha például quinoát, brokkolit, zöldborsót, sárgarépát, édesburgonyát, tököt, káposztát, tarlórépát és zellert tett ebbe a menübe. A húsos oldalt pedig marha, csirke, kacsa és hal adja. Ez az összetevő lista elég sokszínűnek tűnik, ráadásul sok szezonális zöldséget használ, amelyek helyben is megteremnek.

Az is nagyon szuper, hogy a baromfi és a hal egészben, azaz csontos résszel együtt kerül az eledelbe – konyhai robotgép legyen a talpán! Ez azért fontos, mert az otthon készített eledelekkel könnyen előfordulhat, hogy nem a megfelelő arányban tartalmaznak csontos húst és belsőséget, amik pedig fontos vitamin- és ásványianyag-források. Bár a pontos arányokat nem tudjuk, úgy tűnik, Martha Stewart igyekszik, hogy teljes értékű táplálékot biztosítson kedvencei számára, a lehető legfrissebb és változatos alapanyagokból.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Martha Stewart Instagram: @marthastewart48; Kép: By Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America – Martha Stewart, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=107102743;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...