Facebook/uscgpacificarea

Nyugdíjba ment Fecó, az amerikai parti őrség kedvenc magyar vizslája

Hivatalosan is véget ért Fecó fantasztikus karrierje az Egyesült Államokban, miután nyugdíjba vonult a szolgálatból.

Fecó, a 9 éves magyar vizsla karrierje 2014-ben kezdődött, amikor csatlakozott az MSST (Maritime Safety and Security Team – Tengeri Biztonsági és Védelmi Csoport) San Francisco-i kutyás robbanóanyag-kereső csoportjához  (CEDT). Fecó karrierje és munkássága valóban nem mindennapi.

Elnökök és focisztárok védelmezője

A robbanószer kereső kutya szolgálatának 8 éve alatt több mint 1500 rendezvény biztosításában vett reszt. Közöttük olyan magas szintű politikai és sporteseményeken, melyekre csak a legjobb kutyákat vetik be. Fecónak a rendezvények előtt kellett átvizsgálnia a helyszínt, robbanószert vagy egyéb veszélyes anyagot keresve. Többek között az ő segítségével biztosították Barack Obama több szereplési helyszínét, a 2016. évi nyári olimpia bizonyos helyszíneit és több NFL Superbowl helyszínt is. Ezen kívül részt vett a legrangosabb kosárlabda, jégkorong és baseball események biztosításában is. Számtalanszor vizsgálta át államfők és az amerikai legfelsőbb bíróság tagjainak autókonvoját is.

Rangos kitüntetés

Fecót nyugdíjazása előtt, idén év elején az egyik legrangosabb díjjal tüntette ki az Egyesült Államok Kongresszusa. A The Animals in War and Peace Distinguished Service Medal (Állatok háborúban és békében szolgálati érem) átadására Washingtonban került sor, egy nagyszabású ceremónián Ezt az érmet idén másodszorra adták át hat kutyának, akik kimagasló eredménnyel segítették szolgálatukkal katonák és rendőrök munkáját háborúban és békében.

Facebook/uscgpacificarea
A legjobb képzést kapta

Képességei révén Fecó már kölyök korában bekerült az egyik legrangosabb rendőrségi kutyaképző programba. A Belbiztonsági Minisztérium által létrehozott „Transportation Security Administration’s National Explosives Detection Canine Program” a legátfogóbb és legprofibb robbanószer kereső 15 hónapos képzés az Egyesült Államokban. A képzés során összesen 25 szagot tanult meg felismerni és jelezni. Miután sikeresen levizsgázott, Cory Sumner tiszthez került, aki azóta is a vezetője, kollégája, társa. Fecó nyugdíjba vonulása után pedig az örökbefogadó gazdája lesz.

Nézzétek meg a nyugdíjba vonulás megható ceremóniáját és pillanatait ITT. Fecó talán nem is érti mi ez a felhajtás körülötte. Példaértékű azonban amilyen tisztelettel, odafigyeléssel és szeretettel búcsúztatják kétlábú kollégái. Külön figyelmet érdemelnek a csodálatosan, egyedileg elkészített ajándékok!

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás/Fotók/Borító fotó : Facebook/uscgpacificarea

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...