Rendőrkutyák tréningen

A tanulás és továbbképzés jegyében a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Garaboncon biztosított gyakorlási lehetőséget állománya és a Zala Megyei Büntetésvégrehajtási Intézet munkatársai részére. 

„A korábban megszerzett tudásunk folyamatos használatával, a továbbképzéseken való részvétellel tudjuk biztosítani, hogy adott helyzetben megfelelően helyt tudjunk állni. Nincs ez másképp a kutyáknál sem, kiváltképp a szolgálati kutyáknál.

A mostani képzés keretében összesen 16 kutya és vezetője életszerű szituációkban adhatott számot felkészültségéről. A feladatok között volt például a rendőri igazoltatásnak ellenszegülők jobb belátásra bírása, menekülők elfogása, támadás elhárítása, fegyelmező és őrzővédő feladatok, de a kábítószer-, és robbanóanyag kereső kutyáknak is lehetőségük volt bizonyítani.”

A kutyával szolgálatot teljesítő rendőrök tapasztalata szerint, az intézkedések során a kutya jelenlétének komoly visszatartó ereje van.

A gyakorlat keretében a rendőrség szakértői a kutyák teljesítménye mellett az egészségi állapotukra és tápláltságukra is figyelmet fordítottak.

 

 

 

 

(Kutyabarát.hu)

 

Forrás: zaol.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...