Saját KB bal
Saját KB jobb
youtube/swns printscreen

Az elveszett kutya egyszer csak becsengetett saját otthonába

Az eltűntnek hitt kutyát hiába keresték, nem lett meg. Aztán éjjel háromkor becsengetett az ajtón, jelezvén, hogy hazatért.

A kutyák számos alkalommal bebizonyították már, hogy sokkal okosabbak, mint hinnénk. Néha olyan meglepetéseket okoznak, melyekre egyáltalán nem számítunk. Tökéletes példa erre Rajah, a 18 hónapos elveszett keverék kutya, aki nem mindennapi módon került elő.

Tűzijáték miatt menekült el

Rajah egy szomszéd által rendezett házi tűzijátéktól ijedt meg és menekült el. Az eszméletlenül gyors kutyának egy másodperc töredéke alatt veszett nyoma. Gazdái több mint hét órán át keresték a környéken, de sehol nem találták. Biztosak voltak benne, hogy kutyájuk nagyon messzire futott és talán már soha többé nem talál haza. Rajah azonban nem várt meglepetésben részesítette gazdáit. Miután kifutotta magát és számos kalandba keveredett, úgy gondolta ideje hazatérni. Hajnal háromkor aztán megérkezett és becsengetett saját otthonába.

Árkon-bokron és még azon is túl

Rajah gazdái, Ryan Washick és Mary Lynn Whitacare szó szerint pánikba estek, amikor végignézték kutyájuk ámokfutását. A kölyök kutya békésen pihent az udvaron, amíg meg nem hallotta élete legijesztőbb zaját. Az egyik szomszéd váratlanul elkezdett tűzijátékozni. Rajah valahogyan átmászott a kerítésen délután 5 órakor, és elszaladt. A család másik kutyája szerencsére nem követte. Ryan és Mary Lynn összegyűjtötték a barátokat és családtagokat, hogy segítsenek a kutya keresésében.  Körbejárták a környéket, és több mint hat mérföldet gyalog is megtettek különböző terepeken, ahová autóval nem lehetett bemenni. Keresésük azonban eredménytelen volt.

A legszomorúbb éjszakából a legvidámabb lett

A gazdik egy idő után feladták a keresést, összetört szívvel feküdtek le. Ez volt életük egyik legszomorúbb éjszakája, de úgy tűnt, teljesen tehetetlenek. Lefekvés után nem sokkal azonban egészen váratlan dolog történt. Valaki csengetett az ajtón.

Sose becsüld alá a kutyát!

A gazdik elmondása szerint Rajah pontosan tudta, mit kell tenni, hogy jelezze: hazajött. Soha nem mutatták meg neki, hogyan működik a csengő, vagy hogy mire való. A kutya azelőtt még csak nem is látta soha a csengőt, mert mindig a garázson keresztül közlekedtek vele, a bejárati ajtón még egyszer sem ment be se ki. Nem is láthatta, hogy valaki csenget a csengőn majd utána kinyitják az ajtót. Rejtély, honnan tudhatta, hogy orrával meg kell nyomni azt a kis gombot, hogy beengedjék.

Rajah ép bőrrel megúszta a kalandot, egy kis kakiban hempergés és bogáncsszedés nyomait találták csak meg a kis zsenin.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: iheartdogs.com, youtube

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...