Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Jason Jarrach on Unsplash

Huszonhét késszúrást élt túl a rendőrkutya

Egy kaliforniai városban érte a súlyos támadás a kutyát, aki mindvégig hősiesen kitartott a bevetés alatt.

Escondido város rendőrségét riasztották súlyos testi sértéshez, az esethez pedig a rendőr osztag magával vitte Arost is, a hét éves rendőrkutyát, aki éppen szolgálatban volt gazdájával és vezetőjével.  Miután a rendőrök a helyszínre értek és bevetették Arost, a helyzet sajnos eldurvult, és a rendőrök mellett a rendőrkutya került szinte azonnal komoly veszélybe.

Az elkövető kést rántott és a rá vetődő kutyát azzal kezdte támadni.  Aros összesen 27 késszúrást kapott, az orrán és a fején érte a legtöbb szúrás, de a testét is megsértette a kés.

Nehezen sikerült lefegyverezni a támadót

Sem Aros sem a vezetője, Mark Peterson nem kerültek még ilyen helyzetbe. Peterson rendőr hadnagyot sokkolták a történtek, ahogy végig kellett néznie a támadást, és azt, hogy kutyája nem tágít, nem lehet leállítani. Elmondása szerint 20 éve foglalkozik kutyákkal és még soha ehhez hasonlót nem élt át. Aros csak tette a dolgát, és tűrte a bántalmazást, a szúrásokat, az ütéseket. A rendőrök végül sokkolóval tudták az elkövetőt lefegyverezni, és a kutya elleni brutális támadást megfékezni.

Aros máris felépült

A helyszínen szinte senki nem mert volna fogadni arra, hogy Aros egyáltalán életben marad, nemhogy felépül. A bátor és erős kutya azonban azonnal orvosi ellátásban részesült, és gyorsan a gyógyulás útjára lépett. Szinte hihetetlen módon már pár nap alatt sokkal jobban lett és farkcsóválva indult volna futni, sétálni, játszani. Egyelőre természetesen Aros még betegszabadságon van, nem lehet tudni, hogy egyáltalán visszatérhet-e a szolgálatba.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...