Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Dušan veverkolog on Unsplash

Illegálisan tartott delfinbemutatókat az egyik kanadai akvárium

Kanada egyik legnagyobb tengeri akváriuma és delfináriuma súlyos büntetésre számíthat, miután illegálisan tartott delfinbemutatókat.

Marineland az egyik legnagyobb kanadai tengeri akvárium és delfinárium. A tengeri szórakoztató központ működése komoly léket kapott, miután egy vizsgálat kiderítette, hogy az állatokat illegálisan használták szórakoztatásra.

A büntetés nagyjából 200 000 dollár ( kb. 60 millió Forint). Kanadában 2019-ben lépett életbe egy törvény, mely szerint tilos bálnákat és delfineket fogságban tartani és szórakoztatásra használni. A Marineland delfinárium tulajdonosai azonban láthatóan nem sokat törődtek a törvény hatályba lépésével, a delfináriumban továbbra is delfinbemutatókat tartottak.

A rendőrségi vizsgálat során egészen pontosan az derült ki, hogy még ez év augusztusában is delfineket és bálnákat használtak fel szórakoztatási célra, anélkül, hogy erre engedélyt kértek és kaptak volna. A tematikus parkban a klasszikus delfinbemutatókat tartották, ahol az állatoknak különböző trükköket, mutatványokat kell véghezvinniük.

Tagadnak

A Marineland park vezetősége egyértelműen tagadja a vádakat, szerintük csak és kizárólag oktatási célokra használták az állatokat. A törvény erre egyébként lehetőséget ad. Mint minden más állatvédelmi intézkedés esetén, sajnos itt is létezik ez a kiskapu. Bizonyítékok nélkül utólag azonban nehéz megállapítani, hogy mi számít oktatási célnak és mi számít szórakoztatásnak. Az állatvédők azonban nem hagyták annyiban a park védekezését, és komoly lobbi munkával most delfinek és bálnák menyhelyre szállítását követelik a kormánytól.

A delfinárium börtön az állatoknak

Sajnos még mindig nagyon sokan nem szembesülnek, vagy nem akarnak szembesülni a ténnyel, hogy a delfináriumokban élő állatok szó szerint szenvednek. Természetes élőhelyükhöz képest borzasztóan kicsi helyen kell élniük, fagyasztott halakon élnek a természetes, friss táplálék helyett. Szociális életük egyenlő a nullával és mozgásigényüket sem tudják kielégíteni. Rengeteg delfin esik mély depresszióba egy ilyen helyen és ebbe többen bele is pusztulnak. Az állatok fogságban tartása csupán az emberek szórakoztatására rendkívül kegyetlen és kizsákmányoló gyakorlat, mely sajnos a mai napig életben van. De csak addig, amíg ezekre a borzadályokra van kereslet, amíg az emberek jegyet váltanak rá.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: focusingonwildlife

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...