Nyolcadik éve töretlen az Év Kutyabarát helye kampány népszerűsége

A járványhelyzet ellenére is szép számmal jelentkeztek a kutyabarát szolgáltatók - Tavaly a járványhelyzetre tekintettel online került lebonyolításra a kampány egésze, sajnos a díjátadó csak jelképes módon történhetett, idén azonban ismét jó volt látni azokat, akik rengeteget tesznek a kutyabarátságért hazánkban.

A kutyabarátság fejlődése töretlen – az utóbbi két év eseményei is bebizonyították

Az utóbbi két év eseményei tagadhatatlanul nagy terhet róttak a turizmusban és vendéglátásban dolgozókra. Sajnos több kutyabarát partnerünk is bezárásra kényszerült a járványügyi korlátozás miatti bevételkiesés és egyéb nehézségek miatt. Emiatt is kellemes meglepetés volt, hogy az Év kutyabarát helye kampányban való részvételi szándék töretlenül megmaradt, sőt több új kutyabarát szálláshelyet vagy vendéglátóhelyet ismerhettek meg a kutyabarátok az idei kampánynak köszönhetően.

Nagy örömünkre szolgál az is, hogy az idei kampányban kiemelt jelentkezés volt tapasztalható a kutyabarát munkahelyek részéről.

Állami szerepvállalás

A kutyabarátság, kutyabarát filozófia növekedéséhez és fejlődéséhez nagyban hozzájárult az állami szerepvállalás és a civil szervezetek áldozatos munkája is. 2020. novemberében Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos került kinevezésre Ovádi Péter személyében, majd 2021. áprilisában megalakult a Nemzeti Állatvédelmi Tanács is, mely az állatvédelem és az állatjólét ügyét hivatott szolgálni Magyarországon. Továbbá 2021. január elsején alakult meg az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központja, melynek feladata, hogy tudományos hátteret biztosítson az állatvédelem elméletének és gyakorlatának, segítve mind az állatvédelemmel kapcsolatos állami döntések meghozatalát, mind a terepen dolgozó állatorvosokat és állatvédőket.

Dr. Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője szerint „Az év kutyabarát helye” pályázatnak, a pályázat szervezőinek és a pályázók többségének a jellemzésére a „minőség” a legmegfelelőbb kifejezés immár hosszú évek óta.

A járványidőszak súlyosan érintette ezt a szektort, mégis megtelnek a kategóriák pályázókkal, ez az erős keresletet is mutatja a kutyabarát szolgáltatások iránt. Az állatvédelmet is egy új minőség jellemzi: az elmúlt egy évben miniszteri biztos kezdte meg működését, megalakult az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja és az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége, kitöltötte az állatvédelmi konzultációt csaknem 263.000 ember és létrejött a Gazdijogsi, mint az első nagyobb lépés a lakosság széleskörű felelős állattartást érintő edukációja felé. Megszületett az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Kódexe, amelyhez szeretettel várják csatlakozóként a kutyabarát szolgáltatókat is!” – hangsúlyozta Dr. Vetter Szilvia megnyitó beszédében.

Dr. Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője

Dr. Vetter Szilvia

Innovatív márkák továbbra is a felelős kutyatartás népszerűsítéséért

Vitathatatlan továbbra is, hogy a kutyás termékeket, szolgáltatásokat nyújtó vállalatok szerepe kiemelkedő a felelős kutyatartás fejlődése tekintetében, köszönhetően folyamatos innovációjuknak, társadalmi szerepvállalásuknak.

Számunkra a felelős állattartás évtizedek óta prioritás az állatorvosokkal és a kutyatulajdonosokkal való együttműködésben, ezért is csatlakoztunk már  kezdetektől az “Év kutyabarát helye” kezdeményezéshez. A kutyatartás életforma, és mind a gazdi, mind a kutya számára meghatározza ennek minőségét az, hogy hogyan élhetik meg a mindennapokat, hová mehetnek együtt is. Számos kutatás bizonyítja a kutyatartás pozitív hatását a fizikális és mentális egészségre gyermekkortól kezdve egészen időskorig, hozzájárulva így a teljes társadalom jólétéhez is. Sőt egy közelmúltbeli nemzetközi kutatás szerint a  háziorvosok 97%-a számolt be arról, hogy egészségügyi javulást tapasztaltak pácienseiknél társállat tartásakor. A pandémiás időszakban a gazdik is több időt töltöttek otthon kedvenceikkel, így a lezárások megszűnésével még erősebb igény mutatkozik a kutyabarát helyekre, legyen az étterem, hotel vagy munkahely. Nagy örömünkre szolgál, hogy Magyarország ebben a tekintetben is jelentős fejlődést tud felmutatni, és a saját eszközeinkkel mi is mindent megteszünk ennek támogatására. Szívből gratulálok az idei díjazottaknak és jelölteknek egyaránt, hiszen egy nemest célt támogatnak nap mint nap azzal, hogy kutyabarát helyeket hoztak létre és működtetnek.” – mondta el Dr. Aladics Balázs, az Elanco Hungary Kft. ügyvezetője.

Dr. Aladics Balázs, az Elanco Hungary ügyvezetője és a Tolnagro Kft. munkatársai

elanco

Nyolcadik alkalommal került megrendezésre az Év Kutyabarát Helye kampány

A Kutyabarát.hu csapata online felületein 2012 óta, a nyomtatott formában is elérhető Kutyabarát Magazinban pedig 2017 óta népszerűsíti a felelős kutyatartást és a kutyabarát filozófiát. Kampányaival, projektjeivel a hazai kutyás társadalom fejlődéséhez igyekszik hozzájárulni – ennek egyik kiemelkedő és meghatározó programja a 2014-től minden évben megrendezésre kerülő Év Kutyabarát helye kampány.

A kampány egyik fő célkitűzése, hogy minden év októberében kiemelt figyelmet fordítsunk a kutyabarátságra, a hazai kutyabarát szolgáltatások, valamint a felelős kutyatartás népszerűsítésére. Ebben az összes hazai szereplőt megszólítjuk, aktivitásra buzdítjuk, bevonjuk a kutyatartó, állatszerető embereket is. A társadalmi felelősségvállalás jegyében idén is a Noé Állatotthont és a Kutyabarát.hu „Kakitündér nem létezik” elnevezésű felelős kutyatartási projektjét támogatja a kampány.

 

“Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy idén is – két, ilyen embert próbáló évet követően – töretlen az érdeklődés és jelentkezés az Év Kutyabarát Helye kampányra. A kezdetekkor még az volt a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a kutyabarátságra, bevonjuk a kutyabarát szolgáltatásokat annak érdekében, hogy együtt népszerűsítsük a kutyabarát filozófiát. Idén is bebizonyosodott, hogy a kampány azóta már túlnőtt önmagán. A kutyabarát turizmus fejlődésének, a kutyabarát szolgáltatások mennyiségi és minőségi növekedésének köszönhetően egyre többen szeretnék megmutatni, hogy kutyabarátok. A mi küldetésünk ebben pedig az, hogy folyamatos segítséget, kommunikációs lehetőséget biztosítsunk ezeknek a helyeknek, szereplőknek, hiszen ezzel közösen, hatékonyan járulhatunk hozzá a hazai kutyás társadalom fejlődéséhez is.” – mondta Sziládi-Kovács Tibor, az Év Kutyabarát Helye kampány projektvezetője.

A kampánycsapat

év kutyabarát helye

Az Év Kutyabarát Helyei 2021-ben

Bolt/üzlet kategória

Közönségdíj – Be in Shape infrashape (Budapest)

Kutyabarát.hu különdíj – Felföldi Ínyenc Ízműves (Debrecen)

Üzletközpont kategória

Közönségdíj – Korzó Bevásárlóközpont (Nyíregyháza)

Kutyabarát.hu különdíj – Allee Bevásárlóközpont (Budapest)

Cukrászda kategória

Közönségdíj – Bomboloni (Budapest)

Kutyabarát.hu különdíj – Anjuna Ice Pops (Budapest)

Romkocsma/borbár/söröző kategória

Közönségdíj – Fadrusz Söröző (Budapest)

Kutyabarát.hu különdíj – Bíbor Söröző (Budapest)

Kávézó kategória

Közönségdíj – Bangi Coffee (Fehérgyarmat)

Kutyabarát.hu különdíj – Kutya Egy Hely (Budapest)

Étterem kategória

Közönségdíj – Hari Kebab (Budapest)

Kutyabarát.hu különdíj – Szabad Bisztró (Budapest)

Kutyabarát Balaton különdíj – Hableány Étterem (Badacsony)

Nestle – Purina különdíja – Goodbar Goodburger (Budapest)

Funzine különdíj –  Alessio étterem (Budapest)

Infopont Magazin különdíj – Esetleg bisztró (Budapest)

Panzió/vendégház kategória

Közönségdíj – Kókusz apartmanok (Eger)

Kutyabarát.hu különdíj – Tavas vendégház (Karancsalja)

Kutyabarát Balaton különdíj – The Nook – Balatonkiliti (Balatonkiliti)

Szálloda kategória

Közönségdíj – Club Dobogómajor ***superior (Cserszegtomaj)

Kutyabarát.hu különdíj – Dráva Hotel Thermal Resort (Harkány)

Kutyabarát Balaton különdíj – Palace Hotel**** Hévíz

Agrárminisztérium különdíja – Gotthard Hotel (Szentgotthárd)

Funzine különdíj – Bonvital Wellness & Gastro Hotel****superior (Hévíz)

Infopont Magazin különdíj – Thermal Hotel Visegrád ****superior (Visegrád)

Munkahely kategória

Közönségdíj – ROLESZT Kft németADÓ-Tündérei (Baj)

Kutyabarát.hu különdíj – Exclusive Tours Utazási Iroda (Veszprém)

Állatvédelmi Központ különdíj – Szentendrei Kulturális Központ (Szentendre)

Elanco különdíj: Tolnagro Kft. (Szekszárd)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...