Tom Daley: Az olimpiai bajnok kutyáknak (is) köt pulcsikat

A napokban lencsevégre kapták az idei tokiói olimpián aranyérmet szerzett férfi szinkron műugró duó egyik tagját – méghozzá kötögetés közben. A képen láthatjuk, hogy Tom Daley a női műugrás szüneteiben egy rózsaszínes – mályvás darab készítésével üti el az időt. Tom közösségi média oldalán megosztotta, hogy éppen egy kutyapulcsit kötött egy francia bulldog számára.

tom daley kötöget
„Ha érdekel, itt épp egy kutyapulcsit kötök” – Forrás: @madewithlovebytomdaley Instagram

Tom Daley nem csak kiemelkedő sportteljesítményével, hanem saját, szivárványosan színes kreációival kápráztatja el a közönséget. A színes pulcsik, sapkák, cica szófák és kutya pulcsik számára külön oldalt működtet az Instagramon, ahol jótékony céllal vásárolhatnak a rajongók.

Az adománygyűjtés keretében 2021. július 22-én 5 787 angol fontot (kb. 2,4 millió forintnak felel meg) gyűjtöttek össze a The Brain Tumour Charity számára. A jótékonysági szervezet célja az agydaganattal diagnosztizált betegek támogatása, az agydaganatról szóló felvilágosítás és a jobb ellátás biztosítása a betegséggel élők számára.

„Apukám 2011-ben agydaganatban halt meg. Azóta a lehetőségeimhez képest megpróbálom a lehető legtöbb adományt gyűjteni a Brain Tumour Charity alapítvány számára, így szeretném támogatni a kutatást, a kezelést és a gyógymód megtalálását. A 40 év alattiak körében ez (az agydaganat) a leghalálosabb rák típus, és még nagyon sokat nem tudunk róla.” – írja Tom Daley.

Tom Daley édesapja 2011-ben, 40 éves korában halt meg agydaganatban. A fiatal olimpikon tehát első kézből tapasztalta meg, milyen fontos a prevenció és a mielőbbi diagnózis, ha daganatos betegségekről van szó. Népszerűségét pedig arra használja fel, hogy azzal még nagyobb figyelmet irányítson a témára.

Mellesleg az általa kötött darabok is csodálatosak. A színes pulóverek, sapkák és most már egyedi kutya pulcsik pedig biztosan feldobják a boldog tulajdonosokat egy esős angol reggelen.

kutya pulcsi kollekció
Kutyapulcsik – @madewithlovebytomdaley

Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Tom Daley Instagram: @madewithlovebytomdaley; The Brain Tumour Charity; Wikipedia; Képek: Tom Daley Instagram. Photo by Nikoline Overbye from Pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...