Sergio, a cuki csivava biztatja tanulásra a diákokat Angliában

Sergio, az icipici csivava alig több, mint két és fél kilogrammot nyom. Egyénisége és hatása mégis hatalmas. A picike kutyus ugyanis olyan motiváló erővel bír, amit apró termete láttán nem biztos, hogy elsőre elhinnénk.

A tavalyi pandémiás évben az otthoni tanulás számos kihívás elé állította a diákokat, a tanárokat és a szülőket is. Nehéz ugyanis pusztán a képernyőn keresztül elnyerni és 45 percen keresztül fenntartani a diákok figyelmét. Míg a valós osztályteremben közvetlen, kézzel fogható a kapcsolat, a virtuális tanításban a jelenlét nehezebben tartható fenn. Kivéve persze, ha sikerül valami olyan elemet csempészni az órákba, amelyért a gyerekek örömmel várják, hogy hétről-hétre becsengessenek.

Egy, az angliai Westchesterben élő, franciatanár Sergio, a kis csivava révén érte el, hogy 11-12 éves diákjai ne csak becsatlakozzanak a heti online franciaórákra, hanem lelkesen, kirobbanó örömmel várják azokat. Az Ardsley középiskola tanára először csak történeteket kezdett mesélni szomszédja mentett csivavájáról – feltehetően a diákok figyelmének elnyerése érdekében. A kiskamaszok a sztorik alapján azonban annyira megkedvelték a kiskutyát, hogy megkérték a tanárt, mutassa be nekik a következő órán.

Az első találkozás olyan jól sikerült, hogy az egyszeri alkalomból szokás lett. A gyerekek örömmel üdvözölték a kiskutyát az órákon, és szívesen nyíltak meg előtte akár franciául is. Sergio pedig érdeklődve figyelte a sok kis mozgó arcot a képernyőn. A közös franciaórák szokássá váltak. A gazdája elmondása szerint Sergio pontosan jelez minden héten, amikor eljön a franciaóra ideje, és örömmel rohan át a szomszédba, hogy találkozzon a kis barátaival.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: The Bark. Kép: The Bark és Photo by Yan Krukov from Pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...