Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Ryan Walton on Unsplash

A Szegedi Vadaspark fogadta be a határon lefoglalt kölyökkutyákat

A röszkei határőrök által lefoglalt 5-6 hetes francia bulldog kölyökkutyák a Szegedi Vadaspark gondozásába kerültek.

Az alig párhetes kutyákat egy szerb férfi próbálta Magyarországra csempészni, azonban a határon nem sikerült átjutnia. Összesen öt kölyökkutya volt a férfinél, azonban csak kettő élte túl az utazást. Őket a Szegedi Vadaspark természetvédelmi mentőközpontjába szállították.

Egy bőröndbe voltak zsúfolva

Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes tájékoztatása szerint, kollégái szerdán délután egy belépésre jelentkező autóbuszt ellenőriztek. A jármű átvizsgálása során az utastérben, elrejtve találtak egy utazótáskát, melyről megállapították, hogy az az egyik sofőré. A bőröndben – csomagok alatt, megfelelő szellőzés és légcsere biztosítása nélkül – öt kiskutyát fedeztek fel. Ekkorra már csak kettő volt életben, ők is nagyon rossz állapotban. A kutyák részére sem ételt, sem italt nem biztosítottak. Az életben maradt kölyköket a határátkelőhelyen szolgálatban lévő állatorvos látta el, majd a kutyákat a Szegedi Vadasparkba szállították – tudatta az alezredes.

Feljelentés állatkínzás miatt

A sofőr nem rendelkezett sem az állatok tulajdonát bizonyító, sem a szállításukhoz szükséges dokumentumokkal. Vele szemben állatkínzás miatt tettek feljelentést – közölte Némedi-Varga Éva.
A természetvédelmi mentőközpontban régóta fogadnak be a határon lefoglalt állatokat. Elsősorban nem társállatok, hanem vadon élő fajok példányai kerülnek a központba, de a kettő kölyök ellátását és karanténját jelenleg itt tudják biztosítani.

Hőguta

A kölykök pusztulását feltehetően hőguta okozta. Ehhez minden bizonnyal az is hozzájárult, hogy nagyon korán, alig 5-6 hetesen lettek elválasztva anyjuktól. A mentőközpontba került állatok a körülményekhez képest már jó állapotban vannak, kutyatej-pótló tápszert kapnak, mellyel jó esélyük van a teljes felépülésre.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...