Bo halálát gyászolja az Obama család

„A mai délután életünk egyik legnehezebbje volt. A rákkal vívott küzdelem után végső búcsút kellett vennünk legjobb barátunktól, Bo kutyánktól.” – írta az egykori first lady, Michelle Obama Instagram oldalán.

Bo hivatalos portréja - wikipedia.
Bo, az Obama család kutyája – Forrás: wikipedia.

Így folytatja a szívhez szóló búcsúztatót:

„A 2008-as választási kampány idején ígértük meg a lányainknak, hogy a kampány végeztével lehet kutyájuk. Elsősorban az ő társuknak szántuk Bo-t, fogalmunk sem volt róla, mennyit jelent majd mindannyiunknak. Több, mint egy évtizeden át minden nap ott volt nekünk. Minden nap farokcsóválással üdvözölte a lányokat amikor hazaértek az iskolából. Ott volt nekem és Barack-nak is: amikor egy fárasztó napon kikapcsolódásra volt szükségünk, ő jött, labdával a szájában és nem tűrt halasztást.

Velünk repült az Air Force One-on, ott volt, amikor több tízezer gyermek érkezett a Fehér Házba a húsvéti tojás vadászatra, és a Pápa látogatásán is részt vett. Ott volt akkor is, amikor az életünk lassabb mederbe ért. Velünk volt, amikor a lányok egyetemre mentek és egyedül maradtunk a családi fészekben.”

Michelle Obama leírja, milyen sokat jelentett neki és családjának Bo jelenléte, támogatása.
Bo
Bo és az Obama család – wikipedia.

Szerencsésnek nevezi az elmúlt időszakot, hiszen a világjárvány miatt az egész család otthon volt, így több időt tölthettek együtt Bo-val életének utolsó időszakában. „Senki sem lehetett boldogabb, mint Bo. Végre mindenki, akit szeretett egy fedél alatt volt, csakúgy, mint mikor hozzánk került. Hálás vagyok azért, hogy Bo és a lányok együtt tölthették ezt az utolsó időszakot.”

„Az egész családunknak nagyon hiányzik. De örülünk, hogy boldog élete volt, tele játékkal, kuckózással és kanapézós estékkel.” Mrs. Obama még azt is hozzáfűzte:

„Tudjuk, hogy nem csak mi szerettük Bo-t, és köszönjük a törődést és a szeretetet, amelyet az elmúlt években Önöktől kapott. Öleljék ma egy kicsit szorosabban magukhoz négylábú családtagjaikat és simogassák meg a pocakjukat a nevünkben is.”

Bo halálának okáról annyit tudhatunk biztosan, hogy rák volt, de a család nem nyilatkozott bővebben. Az Obama család másik portugál vízikutyája, Sunny velük gyászolja barátját.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: The Bark. Kép: wikipedia: By Chuck Kennedy – P052009CK-0015, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94438819; Indexkép: Photo by Aaron Kittredge from Pexels; By Chuck Kennedy, White House photographer – http://www.whitehouse.gov/blog/09/04/14/Bos-First-Day/, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6524350
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...