Saját KB bal
Saját KB jobb

Államilag támogatott vállalkozóihitel-lehetőségek

Mindig fontos, hogy legyenek államilag támogatott vállalkozói hitelek a piacon, de most kifejezetten az a koronavírus-járvány idején. Nagyon sok vállalat és vállalkozó megsínylette ezeket a hónapokat, amikor az emberek sokaságának csökkent a vásárlóereje.

Ahhoz, hogy újra talpra tudjon állni a gazdaságunk, óriási segítségre lesz szüksége a kisvállalkozásoknak. Ebben a talpra állásban jó partnerek lehetnek a jelenleg elérhető államilag támogatott vállalkozói hitelek.

Általában az államilag támogatott vállalkozói hitelekről

Bár általában nagyon kedvezőek ezek a kölcsönök, ez nem jelenti azt, hogy ez minden esetben igaz. És sok esetben nem is az a céljuk, hogy olyanokat támogassanak vele, akik csak olcsóbb hitelt szeretnének. Sokkal inkább azok finanszírozása a cél, akik a banki szigorú szabályok miatt nem feltétlenül jutnának kölcsönhöz.

A támogatott hiteleket kétféleképpen is nevezhetjük: válsághitel és gazdaságélénkítő kölcsön. Előbbivel próbálják elkerülni a már felvett hitelek bedőlését, valamint cél az is, hogy a cégek likviditását fenntartsák. Utóbbi célja pedig a versenyképesség erősítése a piacon.

Dönts igényeidnek megfelelően

Ahhoz, hogy a vállalkozásodnak legmegfelelőbb hitelt válaszd, saját igényeid alapján kell hitelt keresni. Meg kell határozd, hogy miért is akarsz hitelt felvenni. Továbbá azt is tudnod kell, hogy mennyi havi törlesztést tudsz bevállalni. Valamint azt is, hogy azonnal el tudod-e kezdeni a visszatörlesztést. Azonnal van szükséged az egész hitelre, vagy elég, ha részletekben jutsz hozzá (pl. a beruházás ütemeinek megfelelően)?

Minél jobban tisztában vagy a fenti kérdésekre adandó válaszokkal, annál személyre szabottabb hitelt tudsz majd felvenni. Válassz hiteltípust, és hasonlítsd össze az ajánlatokat, mielőtt döntenél!

Gazdaságélénkítő akcióterv

A gazdaság egyes szegmenseire határozottan negatívan hatott a koronavírus megjelenése. Szinte egyik napról a másikra jelentős bevételektől estek el a vállalkozások, csökkent az értékesítés rengeteg cégnél. Ezért be is jelentették, hogy szükség lesz az állami szerepvállalásra, hogy támogassák a bajba került cégeket.

A gazdaságélénkítő akcióterv keretében kamatmentes hitelt kínál az állam a mikrovállalkozások számára maximum 10 millió forint összegig. Az összeget maximum 10 éves futamidővel lehet igényelni, úgy, hogy csak 3 évvel a hitelfelvételt követően kezdődik meg a törlesztés. Az összeg felhasználható bérek és jutalékok fizetésére, készletbeszerzésre, de akár működési költség finanszírozására is.

Az erről szóló kormányrendelet 2021. február 5-én meg is jelent. 100 milliárd forintban határozták meg az ezen célra elkülönített összeget, így kb. 10.000 magyar vállalkozónak jelenthet segítséget. Az összes támogatott, vállalkozók számára szóló hitel közül nagy valószínűséggel ez a legjobb kondíciókkal rendelkező kölcsön.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...