Facebook/Thurston County Sheriff's Office K9 Unit

Egy történet a tiszteletről, amit az ember szolgálatába állított kutya érdemel

Egy meglőtt rendőrkutya története, akinek kollegái az egész világnak megmutatták, milyen tiszteletet érdemel az ember szolgálatába állított kutya.

2021 január 15-én Washington államban, Thurston megyében a rendőrség üldözőbe vett egy gyanús járművet, melynek vezetője nem állt meg többszöri felszólítás ellenére sem. Az intézkedés közben lövöldözés kezdődött, melynek során ketten súlyosan megsérültek. Az egyik sérült a felfegyverzett 25 éves gyanúsított, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, a másik pedig K-9 Arlo rendőrkutya, akit két lövés talált el.  A Thurston megyei rendőrség K-9-es kutyás egységének Facebook oldalán adott hírt Arlo sérüléséről, azonnali műtétéről és annak eredményéről.

Facebook/Thurston County Sheriff's Office K9 Unit
Ezt nevezik tiszteletnek

Az ember számos területen veszi igénybe különleges képességű, okos, dolgos és szorgalmas kutyák segítségét, általában olyan problémák megoldásában, melyekre a kutya nélkül képtelen lenne. A kutya pedig boldogan áll az ember szolgálatába. Egy-egy ilyen szolgálat közben azonban sok kutya veszélynek, akár életveszélynek is ki van téve. Gondoljunk csak a robbanószer kereső kutyákra, a romkereső kutyákra vagy a rendőrkutyákra. Ezek a kutyák természetesen nem gondolkoznak a veszélyen, tisztában sincsenek vele, egyetlen dolog hajtja őket: megfelelni az embernek, megoldani és végrehajtani a feladatot.  Hogyan tudja az ember meghálálni ezt az odaadást? K-9 Arlo története tökéletes példa erre.  Ahogyan Arlo sérülését kezelik a kollégái, amilyen figyelemmel és gondoskodással veszik körül, annak minden mozzanatából a végtelen tisztelet köszön vissza.

Sorfal és tiszteletadás

Arlot két kórházban, kétszer műtötték meg. Sikerült eltávolítani a lövedékeket a vállából és a bal hátsó lábából, megmentették az életét. Az egyik golyó azonban gerinchez közel állt meg, így kérdéses volt, hogy milyen maradandó sérülést fog okozni a kutyának. Ezt a golyót már a második műtét alkalmával szedték ki, amit három idegsebész és egy ortopédsebész végzett el. A kutya állapota folyamatosan ingadozott. A műtét jól sikerült és Arlot sok pihenés után lábra is állították. Január 18-án aztán eljött a pillanat, amikor távozhatott a kórházból és hazatérhetett családjához. És itt jön az a video, amire nincsenek szavak. Arlo rendőr sorfal mellett hagyta el a kórházat, a hazafelé vezető úton tűzoltók és rendőrök tisztelegnek (nézzétek a felüljárókat), otthona előtt pedig további meglepetés várja.  Nézzétek csak:

Arlo azóta már otthon, családja szeretetében és gondoskodásában gyógyul. Bízunk benne, hogy hamar felépül és talán újra munkába is állhat. Gyógyulását ITT tudod követni.

Minden kutyának hasonló szeretetet, gondoskodást és tiszteltet kívánunk.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: FB/Thurston County Sheriff’s Office K9 Unit

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...