unsplash

Tényleg jobb esélyeid vannak egy társkeresőn kutyás profilképpel?

Egy amerikai felmérés szerint a társkereső oldalakon nagyobb esélye van azoknak ismerkedni, akik kutyás profilképpel regisztrálnak.

Az Honest Paw nevű oldal készített egy felmérést a témában, mely sok szempontból egészen meglepő eredményt hozott. Alapvető kérdésük az volt, hogy egy társkereső alkalmazásban mennyivel vonzóbb egy kutyás profilkép és mennyiben befolyásolja egy kutya a lájkok, vagy match-ek számát.

Egyértelműen növeli az esélyt

A felmérés során 600 egyedülálló, társkereső alkalmazást használó férfit és nőt kérdeztek meg az Egyesült Államokban. A megkérdezettek 70 százaléka válaszolt úgy, hogy a kutyás fotók nagyban segítenek abban, hogy több kedvelést kapjanak, így több emberrel ismerkedjenek meg. 60 százalékuk úgy vélekedett, hogy szívesebben ismerkedik olyannal, akinek a fotói között kutya is szerepel.

Egy férfi megbízhatóbbnak tűnik, ha van egy kutyája

A kutyás férfiakat – azon kívül, hogy bájos vagy kedves a kutya – sokkal megbízhatóbbnak látják a nők. Az első benyomás már azt sugallja, hogy képesek gondoskodni egy élőlényről, jelen esetben egy háziállatról. A nők számára ez a megérzés különösen vonzóvá tesz egy férfit. Sőt, sokszor az is előfordul, hogy kutya nélkül ugyanaz a férfi már nem biztos, hogy bejön egy nőnek.

Úgy tűnik, hogy ez a tény a társkereső alkalmazásokat használók körében nem újdonság. Többen számoltak be arról, hogy ezzel a ténnyel pontosan tisztában vannak, sőt fel is használják, hogy egy kicsit felpörgessék a profiljukat. Több, mint 50 százalékuk számolt be arról, hogy tudatosan rakott fel magáról kutyás képet a profiljára, mert pontosan tudta, hogy hatással van a társkeresőkre.

A legnépszerűbb kutyafajták

A felmérés arra is kitért, hogy mely kutyafajták a legnépszerűbbek ismerkedés szempontjából. Első helyen a német-juhászkutya áll, őt követik a pitbullok, harmadik helyen a husky, majd a labrador és ötödik a golden retriever. Őket követik az amerikai bulldogok, uszkárok és csivavák.

Kölcsönkutya?

A kutyás profilkép vonzó ereje tehát nem újdonság a társkeresők között. De mi van akkor, ha valakinek nincs kutyája, mégis szomjazik a figyelemre? Vajon mennyien készítenek fotókat  „kamu” kutyával, tehát olyan kölcsönkért kutyával, akihez tulajdonképpen semmi közük? És mi lehet ennek az értelme? Hiszen hamar kiderül a turpisság.

Nos, a  megkérdezett kutyás férfiak 24 százaléka kölcsönadná egy barátjának a kutyáját a cél érdekében. Úgy gondolják, hogy az első lépéshez, a kapcsolat megteremtéséhez elég egy „behúzó” fotó, aztán ha már úgy is elindult a beszélgetés, gyorsan el lehet mondani, hogy mi a helyzet a kutyával. A stratégia nem rossz, abban az esetben ha valóban elmondja az illető az igazat és nem hazudja azt, hogy az övé a kutya. A társkeresők 64 százaléka ugyanis ilyen esetben azonnal megszakítaná a kapcsolatot friss ismerősével.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: HonestPaws

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...