pixabay

Agyvérzést kapott a gazdi, kutyája mentette meg az életét

Szívmelengető történtet osztott meg a napokban egy kaliforniai menhely egykori védencükről, aki megmentette agyvérzést kapott gazdája életét.

Sadie egy hat éves német juhászkutya, aki minden bizonnyal rászolgált a hős megnevezésre. A Ramapo-Bergen Állatmenhely közösségi oldalán osztotta meg Sadie történetét és tette híressé az egykor elhagyott, rendkívül okos és nagyszerű kutyát, aki megmentette agyvérzést kapott gazdija életét.

Egykori gazdája elhagyta

Sadie egy költözésnek köszönhetően veszítette el családját, akik az új lakóhelyükre nem vitték magukkal a kutyát, hanem lemondtak róla. Így került a Ramapo-Bergen Állatmenhelyre, ahol nagyon nehezen indult az élete. Egyáltalán nem volt barátságos az emberekkel, csalódott volt és magába zárkózott. Különösen a férfiakkal szemben táplált félelmet és haragot, amivel nagyon megnehezítette a menhely számára, hogy megfelelő családot találjanak számára. Aztán egyik nap találkozott Brian-nel, aki bár tudta, hogy mire számíthat a kutyától, valahogyan mégis csak a bizalmába férkőzött. Brian pontosan látta Sadie kimagasló intelligenciáját és azt a bizonytalanságot, mely egy mélyebb kötődés és bizalom kialakításában megakadályozta. Brian azonban nem hagyta annyiban, örökbe fogadta Sadie-t és szépen lassan rendkívül szoros kötelék alakult ki közöttük. Sadie így megkapta a második esélyt egy szerető otthonra és családra.

Megmentette gazdája életét

Sadie új gazdája azonban egy nap hirtelen agyvérzést kapott otthonukban. Csak a kutya és Brian tartózkodtak otthon. A kutya folyamatosan ott volt gazdája mellett, nyalogatta az arcát, hogy nem veszítse el az eszméletét és segített neki eljutni a telefonig, hogy segítséget tudjon hívni. Brian így a körülményekhez képest gyorsan kapott szakszerű ellátást és maradandó károsodás nélkül megúszta az esetet. Elmondása szerint ezt egyedül Sadie-nak köszönheti, aki nélkül nem tudott volna eljutni a telefonig és aki nélkül nem biztos, hogy eszméleténél tudott volna maradni. Brian most még kórházban lábadozik, de minden nap videocsetel a kutyájával, akire családja vigyáz.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook/RBAFShelter

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...