Videóra edz a dobermann! – [VIDEÓ]

A koronavírus-járvány ideje alatt sok gazdinak kellett megoldania, hogy otthon, zárt térben adja meg a kutyájának a napi szükséges mozgásmennyiséget. Erre számos szuper módszer van, a közös edzéstől a kutya futópadon át a trükkök tanulásáig. Amit azonban ez a dobermann otthoni edzés címszóval művel, az hihetetlen!

Sok kutya néz TV-t, egyesek reagálnak is a képernyőn látható mozdulatokra, például kergetik a teniszlabdát vagy ugatják a képernyőn látható macskát. A videóban szereplő dobermann viszont nemcsak követi az eseményeket, hanem le is másolja a videóban bemutatott gyakorlatokat.

A videón egyébként ő maga látható, amint a gazdájával gyakorol. Ez már önmagában is lenyűgöző, hiszen a gördülékenyen, szinkronban kivitelezett mozdulatok mögött hatalmas munka és rengeteg gyakorlással töltött óra van. A dobermannok mozgásigénye egyébként hatalmas, az őket nevelő gazdiknak sem árt, ha szeretnek sportolni, mozogni és így ki tudják elégíteni kedvenceik kognitív és fizikai szükségleteit.

Érdekes lenne tudni, hogy vajon a kimondott utasításokat követi, és azokra reagálva hajtja-e végre a gyakorlatokat? Bár a felvételen inkább úgy tűnik, hogy a képernyőt figyeli és követi és utánozza a mozdulatokat, amiket a „tükörképe” végez. Sok kérdést felvet, hogy vajon pontosan mit is érzékelnek a kutyák a képernyőkön látható eseményekből, illetve, hogy milyen képességek birtokában lehet az a dobermann, hogy utánozni is tudja a videón látható mozdulatokat.

Lehet, hogy elérkezett a kutyák számára készült finesz videók kora?


Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: The Bark. Videó: Adorable Dog Does Its Own Exercise Routine – ViralHog, YouTube. Indexkép: pexels.com.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...