pixabay

[FRISS] Budapesti állatviadal szervezőre csapott le a rendőrség

Az elmúlt hetekben a rendőrség több más szerv összefogásával több tiltott állatviadal szervező társaság ellen indított eljárást, most pedig Budapesten is sikerült felszámolni egyet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden közölte honlapján, hogy tiltott állatviadal szervezésének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak egy budapesti férfi ellen. A gyanúsított lakásában 17 kutyát találtak. Pár héttel ezelőtt a hatóságoknak egy nyíregyházi és egy nagykőrösi telepet sikerült felderíteniük.

Kábítószer birtoklása miatt körözték

A férfit, aki kábítószer birtoklása miatt körözés alatt állt, december 2-án fogták el a XIX. kerületben. Elfogása után átkutatták a helyszínt, ahol kábítószergyanús por mellett kutyákat is találtak. Összesen 7  rövid láncra kötött staffordshire terriert tartott a férfi. A kutyák mindegyikén harapásnyomokat, sérülésnyomokat találtak, mely vélhetően verekedésből, harcoltatásból erednek. A sebek és sérülések ellátatlanok voltak. Olyan kutyát is találtak, akin már nem tudtak segíteni. Egy pár napja elpusztult kutya tetemét zsákba kötve fedezték fel.

Otthon szaporított

A rendőrök az elfogási helyszín átkutatása után a férfi bejelentett lakcímére is elmentek, ahol további tíz kutyát találtak. Ezek között több kölyköt is volt, akiket nagy valószínűség szerint már születésük pillanatától harcra, verekedésre, agresszióra tréningeztek. A rendőrség közleménye szerint az összes kutyát a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központba vitték, ahol szakszerű ellátást és védelmet kapnak.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...