Saját KB bal
Saját KB jobb

Igazi örömfutással zárta a szezont a Hard Dog Race

A Hard Dog Race Not Just Run – Fuss velünk egy jó ügyért futam szombaton került megrendezésre Dunaújvárosban. Az eredetileg szezonnyitó rendezvénynek tervezett tavaszi eseményre a koronavírus járvány miatt október 31-én, szezonzáró futamként került sor.

Az időpont módosításnak köszönhetően azonban a jótékonysági verseny éppen egybeesett Halloween ünnepével, melynek köszönhetően egy igazi jelmezes, jókedvű és vicces közösségi futás vette kezdetét szombaton reggel Dunaújvárosban.

Hard dog race

Hat láb, két szív, egy büszkeség

A Hard Dog Race Not Just Run futamok alapvetően abban különböznek a HDR többi futamától, hogy a pályán nincsenek épített akadályok. A cél elsősorban nem az akadályok leküzdése, hanem egy jótékony, nemes cél támogatása, melyhez a versenyzők nevezési díjuk egy részével és minden lépésükkel hozzájárulnak. Idén a 10 millió fa projekt támogatására esett a választás, a futam fókuszába egy zöldebb és élhetőbb jövő, megújuló környezetünk került. A több mint 800 nevező egy zöldebb, környezettudatosabb jövőhöz járult hozzá idei Not Just Run futásával.

Jelmezes, kutyás örömfutás október végén

Az október végi időpontnak köszönhetően a szervezők Halloween jelmezversenyt hirdettek, melynek köszönhetően egy igazi, színes, vidám és nagyon jó kedvű futam dobta fel a szürkés, hűvös időjárást. Bár a pályán nem voltak épített akadályok, mégis egy erős, nehéz terepet kaptak a versenyzők, akik hősiesen teljesítették a távot a felázott talajon, de kiváló futóidőben. A színes mezőnyben nem csak a kétlábú futók voltak eredeti és mókás jelmezekben, a verseny forgatagában több kutyust is látni lehetett vicces, frappáns maskarában. Dunaújváros tökéletes helyszínt biztosított a verseny lebonyolításához, a tágas rendezvényhelyszínnek köszönhetően a járványügyi óvintézkedéseket kényelmesen be lehetett tartani, a résztvevők pedig fegyelmezetten közreműködtek a maszkhordásban és a kézfertőtlenítésben is.

A HDR Not Just Run versenyen felnőtt, junior, csapat és Önzetlen Nyelvlógatás kategóriákban hirdettek eredményt. A felnőtt futamok hossza 6 km volt, a Junior (8-14 éves korosztály) pedig 2 km. Az Önzetlen Nyelvlógatás csapat indulói mindannyian kutyákkal foglalkozó nonprofit szervezetek (menhely, fajtamentő, állatmentő, mentőkutyás, terápiás kutyás), akik a Not Just Run versenyen kiemelt díjazásban részesültek, így többek között összesen 250 kg Fitmin szuperprémium kutyatáppal lettek gazdagabbak.

A Hard Dog Race futamai 2021-ben folytatódnak, a menetrendről azonban még semmi biztosan nem lehet tudni. Egy biztos, a kutyás futók nem maradnak falka nélkül, a verseny Facebook oldalán nyomon lehet követni a legfrissebb híreket, a HDR Podcast legújabb részeinek megjelenéséről is itt adnak hírt és játékokkal is várják a közösség tagjait.

Hard Dog race

A Hard Dog Race Not Just Run 2020 díjazottjai:

Egyéni felnőtt női:

  1. Bor Szeifert Adrienn és Grafit kutya (33:08)
  2. Kormos-Szamay Judit Vicky kutyával (33:48)
  3. Tóth Viktória és Bagíra (34:06)

Egyéni felnőtt férfi:

  1. Szentpéteri András és Zazu (27:48)
  2. Mácsár Ferenc és Suzy kutyája (29:46)
  3. Bárány Zoltán és Turbó kutya (31:09)

Csapat:

  1. Racedogs – (1:02:17)
  2. Ürömi Állatotthon – Falka csapat (1:18:12)
  3. JuMa 1 (1:23:48)

Önzetlen Nyelvlógatás:

  1. Ürömi Állatotthon – Falka Csapat (1:18:12)
  2. Gödi Kutyások a Zöld Menedékért 1. (1:32:03)
  3. Ürömi Állatotthon Valkűrök Csapata (1:34:25)

Junior 8-10 évesek

  1. Szőke Szonja és Pajkos kutyája (7:37)
  2. Hatvani Zalán, Igor kutyájával (8:00)
  3. Kovács-Kunovits Olivér és Mimi kutya (08:03)

Junior 11-14 évesek

  1. Mankovics Ákos és Céda (6:46)
  2. Babiczky Balázs és Nara kutya (07:20)
  3. Mayer Blanka Zsuzsanna és Rási (07:40)
(Kutyabarát.hu)
Forrás, fotók: Hard Dog Race
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...