Saját KB bal
Saját KB jobb

Hamarosan: Nagy Sportágválasztó kutyáknak!

Kevés jobb dolog van, mint kutyánkkal együtt sportolni. Az utóbbi években egyre gyakoribb a parkokban a kutyás futók látványa, az agility és a frizbi népszerűsége is nő. De ez még a csak a töredéke a kutyával űzhető sportok széles választékának! A Nagy Kutyás Sportágválasztó keretében megismerkedhettek az ismert és kevésbé ismert kutyás sportok világával.

Sportolni jó!

A sport, a testmozgás az egészséges élet elengedhetetlen része – nem csak nekünk, hanem a kutyánknak is. A testmozgás serkenti a vérkeringést, javítja az anyagcserét és oldja a stresszt. A megfelelő fizikai aktivitás hozzájárul mind a kutyák, mind a gazdik szellemi frissességéhez és mentális egészségéhez is.

A kutyás sportolás mellett nem lehet elégszer szót emelni. Akik együtt sportolnak, tudják, hogy a közös edzés teljesen más szintre emeli a kutya-gazdi kapcsolatot, a kommunikációt. Ráadásul a kutyás olyan ösztönös igényeit elégíti ki a megfelelő sporttevékenység, amelyre a lakásban, városi környezetben egyébként esélye sem lenne.

Kutyás sportok kavalkádja

Minden kutya külön egyéniség, ahogy minden gazdi más és más. A Sportágválasztó napon betekintést nyerhettek a kutyás sportok széles választékába. Canicross, bike jöring, dog dancing vagy dog diving – lehet, hogy az új kedvenc időtöltésetek neve most még nem is cseng ismerősen, de a nap végére biztosan tudni fogod, hogy mit csináltok együtt idén ősszel.

A Nagy Kutyás Sportágválasztó a ZöldEb Egyesület és a DOG3 Közösségi Tér szervezésében 2020. október 18-án kerül megrendezésre.

További információk az eseményről itt.

sportágválasztó


Szerző: Bujdosó-Szalay Adél
Forrás: ZöldEb Egyesület
Képek: pexels.com, ZöldEb Egyesület
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...