Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyabarát kirándulóhelyek, avagy utazás kutyával

Nyugati országokban régóta így van, nálunk azonban csak az utóbbi időben terjedt el a nézet, miszerint a kutya nem csak háziállat, hanem igazi családtag. Ez alapján pedig, ha útnak indulunk, egyértelmű, ő is velünk tart, és igyekszünk a legjobb kutyabarát szállásokat és éttermeket, kirándulóhelyeket megtalálni.

Mire ügyeljünk, ha kutyával utazunk

Az utazás kutyával gondos odafigyelést, tervezést igényel, hogy gazdi és kutya egyaránt biztonságosan utazzon és jól érezze magát. A legideálisabb utazási forma az autós, melyhez ajánlott egy szállító box beszerzése. 

Ezek a boxok az autó hátsó ülésének biztonsági övével rögzíthetőek, így a szállítás biztonságos és a kanyarokban sem mozdulnak el, borulnak fel a kutyussal együtt. Ha kedvencünknek nem sikerül a szállító boxot megszoknia, akkor egy kutya biztonsági övet mindenképpen szerezzünk be!

Amire ügyelnünk kell, ha kutyával utazunk, hogy az ő igényei, szükségletei nem feltétlenül egyeznek meg a miénkkel. Míg mi kibírunk az autóban egyhuzamban akár négy-öt órát, addig ő korántsem biztos. 

Az utazás alatt figyeljünk rá, hogyan érzi magát a kutya, kényelmesen tud-e feküdni, tud-e vizet inni, illetve a nyári hőségben a klíma ne érje közvetlenül.

Kirándulásokhoz kutyabarát szállások és éttermek

Ha többnapos kirándulásra indulunk, kiemelten fontos a szállásfoglalás. Ma már a legtöbb szállás feltünteti a honlapján, illetve a szálláskereső portálokon szűrési feltételként beállítható, hogy kutyabarát szállás-e vagy sem. 

A kiváló adottságokkal rendelkező szállások azok, amelyek természetközeliek és számtalan túra- és kirándulási lehetőséget kínálnak. Ilyen a Fried kastélyszálló Simontornyán, ahol kifejezetten kutyabarát szobákat tartanak fenn, és szívesen látott vendég a négylábú családtag is. Ezen szállások számára a közösen töltött idő és élmény ugyanúgy számít, mint bármelyik vendég esetében.

Nincs ez másképp az éttermek és egyéb vendéglátó egységek esetében sem. Szerencsére hazánkban is egyre több helyen engedik be a kutyát, hogy ő is kényelmesen, nyugodtan ehessen. 

Kirándulásokhoz kutyabarát szállások és éttermek listáját, foglalásait érdemes előre összegyűjteni és intézni. Egyre több weboldal, közösségi média felület foglalkozik kutyabarát kirándulásokkal, ahol vélemények és ajánlások is olvashatóak, amelyekkel sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.

Kutyabarát kirándulóhelyek

Rengeteg lehetőséget, kutyabarát kirándulóhelyek egész sorát találjuk például Simontornya és környékén is, de autóval rövid időn belül elérhető a Balaton vagy a Velencei-tó mint vízparti, felfrissülésre alkalmas régió.

A Fried kastályszálló parkja már önmagában egy gyönyörű és nagyszerű adottság a kutyabarát kirándulóhelyek sorát kezdve, majd a közeli Székesfehéron a Sóstó és környéke vagy Szekszárd és a borvidék ezernyi természeti csodával, túraösvényekkel és kalandokkal vár mindenkit, hogy csak néhányat említsünk.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...