Saját KB bal
Saját KB jobb
Fantasztikus kutyafotók egy egészen új perspektívából

Fantasztikus kutyafotók egy egészen új perspektívából

Mintha repülnének ezek a kutyák és így örökítették volna meg őket alulról. A valóság egészen más.

Elképesztő és fantasztikus kutyafotók, melyeket Colin Crowdey, a „The Gloucester Dog Photographer” néven ismert 53 éves fotós készített, aki az angolok számára vicces és egészen újszerű fotói miatt már jól ismert művész. Repülő kutyás sorozata is nagy sikert aratott, hiszen merőben új perspektívából készített vicces, ugyanakkor lenyűgözően szép fotókat a modell kutyákról.

Hogyan lehet repülő kutyákat fotózni? Vagyis inkább tegyük fel úgy a kérdést, hogyan lehet elérni a látszatot, hogy a lencsevégre kapott kutya éppen a levegőben „szárnyal”? Colin elárulta módszerét, mely első látásra nem biztos, hogy mindenkinek egyértelmű. A kutyákat egy nagy üvegasztalra tette, mely alá egy távirányítóval ellátott kamerát helyezett el. A tökéletes hatás érdekében pedig a fotós az asztal alá mászva igyekezett elérni csipogó játékokkal, különböző hanghatásokkal, hogy a kutya az üvegen állva lefele nézzen, egyenesen a kamerába.

A fotós elmondása szerint óriási kihívás volt a folyamat, hiszen a kutyák alapvetően nem szeretnek az üveglapon állni, különösen a hosszú lábú kutyák érzik magukat bizonytalanul egy ilyen felületen. A fotókon semmiképp sem látszódhatott, hogy egy kutya kapaszkodni próbál a lábaival, hiszen akkor oda az illúzió. Egy bizonytalan talajon álló kutya első dolga viszont azonnal az, hogy a karmaival megpróbálja stabilizálni magát. Colin végül ezt a feladatot is megoldotta és fantasztikus fotósorozatot készített.

Nézzétek meg a „repülő kutyákat” galériánkban:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: independent.co.uk

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...