dogphotographeroftheyear.org.uk

Ezek lettek az év legjobb kutyafotói és az év kutyafotósai 2019-ben

A Dog Photographer of the Year versenyt 2005 óta rendezi meg a The Kennel Club, az Egyesült Királyság hivatalos ebtenyészeti egyesülete.

A versenyre a világ minden tájáról érkeznek pályázati munkák, több kategóriában keresik a legszebb, legjobban megörökített pillanatokat a zsűritagok.  A versenyzők az elismerésen túl exkluzív díjakért is versenybe szállnak. Az abszolút győztes portréi például kiállításra kerülnek a The Kennel Club Art Gallery-ben, mely egy fantasztikus kutyás gyűjteményből álló múzeum, amit a The Kennel Club maga üzemeltet.

A versenyre több mint 7000 pályázat érkezett több, mint 70 országból. Többek között Brazília, Kína, Kanada, USA, Oroszország, Ausztrália és Új-Zéland fotósai is pályáztak, hogy csak a legnagyobbakat említsük. Tehát a verseny valóban nemzetközi és aki itt nyer, az joggal kapja meg az Év Kutyafotósa címet, hiszen egy elképesztően erős mezőnyben bizonyított.

A versenyre több kategóriában lehet nevezni: portré, az ember legjobb barátja, kutyák játék közben, kutyák munkában, kölykök, idős kutyák, segítő kutyák és mentett kutyák. Valamint a 12-17 évesek és a 11 év alatti indulóknak is külön kategóriákat hoztak létre.

A verseny abszolút nyertese Denise Czichocki, svájci fotós lett Merlin kutyájáról készített képével. Merlin egy 14 éves mentett kutya, aki mára már teljesen elvesztette a hallását. A kép címe: „Dreaming Merlin”

A kölyök kategória nyertese Monica Van Der Maden holland fotós lett, aki weimari kölyköket örökített meg egy bevásárló központban. Ilyen pici kutyákat nagyon nehéz fotózni egyedül is, kettőt egyszerre pedig óriási kihívás, nem véletlenül nyerte meg kategóriájának fődíját Macy és Vino fotója.

A kutyák munkában kategóriát idén egy kanadai kép nyerte, melynek címe: két lojális munkaerő. Ezt az elképesztően kedves pillanatot Dorine Scherpel kapta lencsevégre.

Az egyik legjobban várt kategória mindig a kutya portré. Nem csak a nyertes miatt, hanem az ide beérkező pályamunkákért. Fantasztikus képek születnek kutyákról és igen nehéz lehet ezek közül egyet, a legjobbat kiválasztani. Idén egy orosz fotós Anastasia Vetkovskaya, Saluki kutyájáról képe lett a kiválasztott. Mesés fotó.

A portré kategóriában legtöbbször szívet melengető képek készülnek, a kutyák játék közben elnevezésű kategóriában viszont a verseny legviccesebb fotóit találhatjuk. Olyan pillanatok ezek, melyeket szintén elképesztően nehéz megörökíteni, hiszen játék közben nincs egy pillanatra sem megállás. Az idei nyertes ebben a kategóriában Monica Van Der Maden lett, Piszkos kutya c. fotójával.

A verseny összes nevezőjét és a kategóriák további díjazottjait ITT tudod megcsodálni.

Bohata Krisztina

(Kutyabarat.hu)

Fotók: www.dogphotographeroftheyear.org.uk

Forrás: www.dogphotographeroftheyear.org.uk

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...