Saját KB bal
Saját KB jobb

Színházban ülő segítőkutyák édes fotója a világháló kedvence

Legalább négy széksort elfoglalt a többnyire golden retrieverekből és uszkárokból álló, négylábú szupercsapat, akik fontos küldetést teljesítettek a kanadai színházban.

Az ontarioi Stratford Festival keretében megtartott, Billy Elliot c. előadás nézősorában meglepő arcok bukkantak fel nemrég; a segítőkutyákat azért vitték színházba, mert fel kell készülniük ezekre a helyzetekre is – mondta Laura Mackenzie, a segítőkutyákkal foglalkozó szervezet szóvivője.

Mivel a színházi közegben fények, hangok, és sok más inger éri az ebeket, remek lehetőséget ad a gyakorlásra, és annak megfigyelésére, a kutyák nyugodtak tudnak-e maradni ilyen helyzetben is. A darabot kimondottan autizmussal élők és nyugodt környezethez szokott látogatók, valamint kutyáik számára nyitották meg, de olyan előadásuk is van, melyen látás- és/vagy hallássérültek töltik meg a nézőteret.

A kutyusok végig nagyon jól viselkedtek: rendben elfoglalták a helyüket, türelmesen vártak a szünetig, majd pár percre elhagyták a termet, és ugyanolyan rendben visszamentek. A színészek és a színház dolgozói izgatottan várták a kutyákat, akiket egyébként heti több előadáson is szeretettel látnak.

Mit jelenthet ez ránk nézve? Talán előszele annak, hogy a jövőben a színházban nagyobb számban velünk tarthatnak majd a jól nevelt, kiképzett ebek.

Forrás: www.foxnews.com
Képek: Stratford Festival

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...