Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyabarát könyvajánló – Taylor Wolfe: Birdie and Harlow

A Birdie & Harlow egy vicces és megható történet. Adott egy társfüggő nő, és, persze, egy kutya. A történet sokak számára ismerős lehet, akiknek a kutyájuk olyan fontos szeretetkapcsolat az életükben, amit mások egy gyermek kapcsán tartanának ideálisnak. A „dogmom”-ok számára az eb nem csak egy eb. Több annál. A külső szemlélő talán azt is hihetné, hogy a gyermeküknek tekintik. Olyannyira, hogy nem is akarnak gyereket – aztán egyszer csak mégis.

A könyv egy nő kapcsolatáról szól a kutyájával. Akit annyira szeret, hogy úgy érzi, soha nem akar humán gyereket. Aztán mégis. És mindezt Harlow-nak, a vizslának köszönheti. A történet nagyon aktuális, fordulatos és közel sem sablonos. Szól kutyaszeretetről, kutyás életről, gyermekvállalásról és az anyaságról. Arról, hogy a választott családunk rólunk szól, és nem mások elképzelései szerint kell élni. És arról is, hogy mindenkinek az útja egyedi.

A Birdie & Harlow egy baba és egy kutya története Taylor Wolfe tollából. Nem tündérmese, hanem egy hosszú, cikcakkos és kanyargós út.

A történet ott kezdődik, hogy Taylor, az akkori barátjának (későbbi férjének), utolsó pillanatos évfordulós ajándéknak vesz egy vizsla kölyköt. Így csöppen az életükbe Harlow, a rendkívül energikus és nagyszájú kiskutya. Majd kiderül, hogy ez a húszéves Taylor életének legelhamarkodottabb döntése. És egyben élete legfontosabb barátságának kezdete. Taylor a felnőtté válás rögös útján halad, ellenállása a 8-4-ig munkával és a konformitással szemben egyre nő. Húszas évei elvezetik őt ahhoz a felismeréshez, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy a napjait egy irodában tengesse. Harlow ráébreszti, hogy az életben több van, mint a munka – például a parkok és a séták. Taylor pedig mindeközben rájön, hogy anya szeretne lenni. De vajon nem az már most is?

A Birdie and Harlow a modern anyaság sokféleségét mutatja be. Legyen szó emberi vagy „szőrös gyerekekről”. Arról is szól, hogy az élet nem kiszámítható és nem mindenkinek egyforma, és hogy a család sokféle lehet.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.amazon.com/Birdie-Harlow-Loving-Didnt-Until-ebook/dp/B0BR3ZTCZB; Kép: Photo by Samson Katt: https://www.pexels.com/photo/calm-young-black-lady-resting-on-bed-with-adorable-dog-and-reading-novel-5255156/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...