Saját KB bal
Saját KB jobb

A macskákat is utolérte a karantén-kihívás őrület

Amióta életbe lépett hazánkban a kijárási korlátozás, felpezsdült az online közösségi élet és ezzel együtt karantén-kihívások özönlötték el a social felületeket.

Az otthonmaradással párhuzamosan ugrott meg a social media felületek használata, a Facebook és az Instagram is sokkal nagyobb forgalmat bonyolít, mióta be lettünk zárva a négy fal közé. Sokan ezeken a csatornákon keresztül tartják a kapcsolatot baráti körükkel, családtagjaikkal, mások információ szerzésre használják, de egyszerű unaloműzésre is tökéletes felületek. Meg is jelentek szépen lassan sok karantén-kihívás, szinte minden területen találkozhatunk feladatokkal, melynek végrehajtására barátaink invitálnak bennünket.

Kihívás négy lábon

A főzős feladványoktól kezdve a matematikai, logikai feladatok megoldásáig szinte minden megtalálható jelenleg a nagy közösségi oldalakon.  Kutyás kihívások is akadnak szép számmal, akadálypálya építés és futás, otthoni kutya torna, trükkök bemutatása. Most azonban kiteljesedni látszik a kihívás-láz a macskás kém projekttel, mely igazán látványos és szórakoztató tartalmakat generált az internet népének.

A macskák egyik jellegzetes tulajdonsága, hogy olyan csendben, óvatosan és halkan tudnak közlekedni, hogy a frászt hozzák az emberre. Ezt képességet domborítja ki a “cats obstacle course” kihívás, mely lényegében egy épített akadálypálya teljesítését tűzi ki feladatul a cicáknak, úgy, hogy a felállított kis akadályokat (pl. dominókocka) tilos ledönteni.

Bámulatos akadálypályák

Már az akadálypályák is lenyűgözőek, tisztán látszik, hogy építőjükre bizony sok szabadidő zúdult és nem sajnált órákat szánni a tökéletes kivitelezésre. De amit ezek a macskák művelnek, hát az valami döbbenet. Úgy sétálnak át lazán ezeken a pályákon, mint ahogy Vincent Cassel táncolt végig a lézersugarak között az Oceans Twelve-ben. Sőt, ezeket a teljesítményeket még ő is megirigyelné. Nem minden cica olyan ügyes egyébként mint Vincent, van akit elvisz a kíváncsiság és inkább játszik egyet a felállított dominókkal. Szerencsére a gazdik nem csak a tökéletesen végrehajtott feladatokat osztják meg, így igazán vicces jeleneteknek is tanúi lehetünk.  Mindenesetre tényleg lenyűgöző némelyik cicus mozgása, nem is gondolnánk, hogy erre képesek. Nézzétek meg ezt a válogatást, a #catobstaclecourse hesteggel keresve pedig továbbiakat találtok az Instagramon.

Jó szórakozást!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vanessa Damilano (@harposylvester) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Brophy (Shadagrace Sir Brophy) (@sirbrophy) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Blacky Su (@sweetbitterandwater) által megosztott bejegyzés,

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Instagram

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...