Maradj otthon és olvass kutyás könyveket!

Nézzük a jó oldalát! Végre van időnk a régóta polcon porosodó és elolvasni tervezett könyvek listájának nekikezdeni! Mutatunk néhány hasznos, érdekes kutyás olvasnivalót.

Csányi Vilmos: Jeromos, a barátom

Csányi Vilmos könyvei közül nehéz választani. Nagy kedvenc a „A kutyák szőrős gyerekek” és a „Segítség, kutyás lettem!” is, de erre a könyvre amiatt esett a választásunk, mert könnyed nyelvezete és szórakoztató történetmesélése miatt, még ahhoz is közelebb hozza a kutya-ember barátság és együttes nyelv világát, akinek még sosem volt kutyája. Ez a – kölcsönadott – könyv konkrétan egy eddig „kutyátlan” barátunk kedvét is meghozta az örökbefogadáshoz.

/Libri Kiadó – Budapest, 2013./

kutyás könyv

David Alderton: Idős kutya a családban

Egyértelmű, hogy ezt a könyvet inkább azok forgatják, akiknek már korosodik a kutyájuk. Nekünk is ezért vált sajnos aktuálissá. Rengeteg hasznos és érdekes információval szolgál a könyv akár az idősebb kutyánk egészségének megőrzésére, akár az öregedés folyamatának megértésére vonatkozóan. Nem dughatjuk homokba a fejünket: tudnunk kell, hogy egy idős kutyánál milyen mozgásformák kerülendők, miként előzhető meg az időskori elhízás, mik az öreg kutyák leggyakoribb egészségügyi problémái, milyen természetes gyógymódok lehetségesek… És még sorolhatnánk, hogy mennyi felmerülő kérdésre, problémára ad megnyugtató választ a könyv.

/CSER Kiadó – Budapest, 2008.; Eredeti címe: „Young at Heart”/

kutyás könyv

Csányi Vilmos: Marci, a beszélő kutya

Már megint Csányi Vilmos… hiszen nem tudjuk megunni! A „Marci, a beszélő kutya” című könyve pedig egy tényleg letehetetlen, egy szuszra kiolvasható könyv.  A finom humorral átszőtt, megrendítő történet a kutya-ember viszonyáról, ami mindvégig lebilincseli az olvasót.

/Kalligram – 2010./

Desmond Morris: Kutyavilág – A kutya testbeszéde

Desmond Morris sokszínű személyisége (etológus, zoológus, festő és tévés személyiség, aki idén töltötte be 92. életévét) már eleve kíváncsivá tett a könyv kapcsán. Ebben a művében az emberi és az állati lélek működésének kiváló szakértőjeként jelenik meg. Tévhiteket, féligazságokat oszlat el, izgalmas fejtegetésekbe bocsátkozik, és arra keresi a választ, hogy vajon a több ezerféle főemlős közül, miért a kutya vált az ember legjobb barátjává? Egy színes, szépen fotografált könyv, ami egyértelműen hozzásegít minket ahhoz, hogy még jobban megértsük leghűségesebb társunkat.

/Magyar Könyvklub – Budapest, 2000.; Eredeti címe: „Dogwatching”/

kutyás könyv

Cesar Millan: A kutya mint családtag

„A csodálatos kutyadoki” és a „Hogyan neveljünk tökéletes kutyát” szerzője ebben a könyvben arra tanít bennünket, hogyan éljük mindennapjainkat egészséges, boldog négylábú családtagunkkal. A kutya mint családtag világos gyakorlati tanácsokat nyújt, és minden gyakran felmerülő kérdésre választ ad azzal kapcsolatban, hogyan építhetünk fel hosszú és harmonikus életet legjobb kutyabarátunkkal. A könyv tartalmaz Cesar rajongói és ügyfelei által írt sikertörténeteket, utazásról és kutyafelügyeletről szóló részeket, foglalkozik az idős kutyák igényeivel, valamint a családi kedvenc halálával, és annak családra gyakorolt hosszú távú hatásaival.

/Gabó Könyvkiadó, 2012./

Nagy Bandó András: Egyik kutya, másik is – 170 kutya verses önvallomása

Nagy Bandó András nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy 170 kutyafajtához rövid, a fajtát jellemző vidám verseket írjon. Az Akita inu szerint például: „Elmondom hát, ha muszáj, régi gazdám szamuráj.”, de az Újfunlandiról is ír Nagy Bandó: „Testőröddé lettem medvényi testemmel, órákon át játszom felnőttel, gyerekkel.”. Nem csak gyerekeknek ajánljuk!

/Szamárfül Kiadó Kft., 2010./

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...