Kínában 50 millió valóban megbecsült házikedvenc is van

Az éremnek mindig két oldala van, szoktuk mondani. Minden országnak megvannak a maga szörnyű hagyományai, gonosz állatkínzói, nemtörődöm gazdái. Azonban mindig jó hírt adni a másik oldal létezéséről is. Kínát rengeteg támadás éri az állatokkal szembeni kegyetlen bánásmódok miatt, de létezik egy nagyon széles réteg, akik imádják a kutyákat, és semmit sem sajnálnak tőlük.

 

Az ország kedvencekre épülő gazdasági ága kezd a világon a legnagyobbá válni. Mintegy 50 millió valóban kedvencként tartott kutya él Kínában, akiktől a gazdik legnagyobb része semmit sem sajnál.

Ráadásul ma kezdődik a Kutya Éve a kínai asztrológia szerint, ami különösen sok jót ígér a szeretett háziállatok szerepének.

A BBC egy öt csillagos szállodába látogatott el, ahol minden van, mi kutya szem-szájnak ingere. A hotelben mozi, uszoda és luxus lakosztályok várják a kutyákat – természetesen a gazdikkal együtt. A mozifilmet is úgy tervezték, hogy a kutyák is nézhessék.

– Mindig is nagy szerepe volt a spirituális jóllétemben – mondja egy szerető gazdi kutyájáról – Olyan, mintha a gyermekem lenne. Nem sajnálom a pénzt attól, hogy jól érezze magát.

–  Egész nap dolgozunk, és a kutyáink hamar magányossá válnak, amíg ránk várnak. Így a pihenőidőben mindig elviszem őket valahova, hogy többet lehessünk együtt – mondja egy másik tulajdonos.

Kína felemás hozzáállást tanúsít mind a tenyésztés, mind az állattartás területén, de ez számos országra igaz. Nagy Britanniában rekordmennyiségű az állatkínzásos esetek és az állatkísérletek száma. Kanada is több sebből vérzik. A 2010-es vancouver-i téli olimpia végeztével mintegy száz husky-val is végeztek. Az olimpia helyszínéhez közel két turisztikai cég szervezett élményutazásokat a turistáknak, de utóbbiak elapadásával feleslegessé váltak a szánhúzó kutyák. A mészárlást egy vadászpuskával és egy késsel két nap alatt végrehajtó alkalmazott ún. poszt traumatikus stressz-szindrómával jelentkezett, miután képtelen volt feldolgozni a „többszöri lövéseket, a letépett pofák látványát”, ahogy meséli. A részt vevő állatvédő szervezet szerint a kutyákkal állítólag láncra vert társaik szeme láttára végeztek.

A svájciak mintegy három százaléka eszik titokban kutyát vagy macskát, és ez nem is annyira titok. A macskák Svájc bizonyos kantonjaiban nem hogy ehetők, de a tradicionális karácsonyi menü részei.

Spanyolországban pedig a vadászidény végeztével a kiöregedett, vagy egyszerűen már csak nem kellő spanyol agarak (Galgo Español) tartása felesleges pénzkiadást jelent: így a vadászok évente mintegy ötvenezer egyedet mészárolnak le válogatott módokon.

 

Ezek is ott történtek:

Uszoda nyílt Kínában kizárólag kutyáknak

Egy kínai milliomos minden pénzét kutyák megmentésére fordította

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: BBC

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...