Saját KB bal
Saját KB jobb

Uszoda nyílt Kínában kizárólag kutyáknak

Chengdu városában vették komolyan először azt az igényt, hogy a kutyáknak igenis ugyanúgy szüksége van az úszásra, vízi mozgásra, vagy csak egyszerűen a felfrissülésre. A régióban elsőként nyílt meg a kutyabarát uszoda, ahol az emberek inkább csak kiszolgálói a kutyák rekreációjának. Bár a vállalkozás csak egy véletlen folytán lett hatalmas üzlet.

Most irigyeljük a Szecsuán tartomány fővárosában élő ebeket: végre valahol nem kell az otthoni felfújható medencékkel vesződni vagy tiltott helyen lapítani, amíg kutyánk mártózik egyet. Az úszás örömét ugyanúgy átélik és igénylik a négylábúak is, fizikai aktivitásukat növeli, és szellemileg is lefárasztja őket a vízi játék, így mondhatjuk: minden második sarkon ilyen kutya – uszodákat lenne érdemes működtetni. Igény is lenne rá – ezt az igényt ismerték fel Chengdu-ban, és ki is szolgálják!

Habár az újonnan nyílt uszoda árai különbséget tesznek fajta és méret alapján, ami egy kissé megint igazságtalan a nagytestű fajtákat tartókkal szemben, de az árak amúgy helyi szinten egészen megfizethetők. Egy 20 kilós husky például 4000 forintnak megfelelő yuan-ért úszkálhat.

A vállalkozás szépsége, hogy a tulajdonosok eleinte saját kedvenceiknek építették a medencét, de annyira elirigyelte a többi kutyás, hogy végül egy hatalmas üzlet lett belőle. Olyannyira, hogy mára jó előre be kell jelentkezni, ha valaki be akarja juttatni kutyáját egy kis csobbanásra.

Ez lehet a kutyák egyik valóra vált álma. Mi, ha nem is Kínáig, de a Balatonra elmehetünk úszni egyet kutyánkkal – a Kutyabarát Balaton Élménykalauz segítségével. Addig is: hamartosan hivatalosan is itt a nyár, beszéljenek a képek helyettünk:

 

Ezeket tudtad?

Vajon minden kutya tud úszni?

Kutyádnak is jár egy meghitt sarok az otthonodban – vagy inkább az egész otthonod

 

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: metro
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...