10 nap után sikerült kimenteni a kölyköt a 70 méteres kútból

10 napja vették észre a 70 méteres kútba esett kölyköt Isztambulban. A hihetetlen mélység és a szűk nyílás miatt nagyon nehezen találták meg a megfelelő megoldást a kutya kiemelésére, de a mentőcsapat nem adta fel: a videó, ami megmentéséről készült, átadja azt a fantasztikus érzést, milyen segíteni egy ártatlan életen.

Csodával határos, hogy a Kangal fajtájú kutya túlélte az óriási zuhanást, és a 10 napot, amit lent töltött. Az eb, aki a „Kuyu” (törökül kút) becenevet kapta, csak úgy maradhatott életben, hogy egy keskeny nyíláson ételt és italt eresztettek le neki, és egy videókamerán keresztül figyelték a kutya állapotát. 

A mentőakciót sokan már az elején kudarcra ítélték, de a kitartó csapat nem adta fel. Hatalmas erőfeszítések árán 10 napba telt, hogy ki tudják szabadítani Kuyu-t. Amíg sikerült, egy sátrat állítottak fel a kút bejárata fölé, hiszen Isztambulban még javában tombolt a tél.

Az ország energetikai minisztere maga küldött bánya mérnököket a helyszínre, hogy segítsék a mentő munkát. 15 szakember dolgozott az ügyön, de a fantasztikus mentő ötlet végül pár mérnöknek tanuló diáktól érkezett.

A fiatal mérnökök egy robotkart fejlesztettek, amit le tudtak engedni a szűk nyílásba, annak segítségével fogták meg a kölyköt, és emelték ki a hihetetlen mélységből. 3 órába telt, míg Kuyu a felszínre ért.

A mentésről készült videó azonnal világhírű lett, szívet melengető nézni a felnőtt férfiakat, ahogy boldogságukban mind megölelik és simogatják a szerencsésen járt kutyust.

Mindig elmondjuk, hogy a török kutyatartás még gyerekcipőben jár, azonban az elmúlt hónapokban folyamatosan fantasztikus hírekről számolhattunk be, amik a törökök kutyákhoz való hozzáállásáról szóltak.

 

Ezeket a híreket itt megtaláljátok:

A kislány és kutyája hátizsákban mentették meg a kecskemamát és gidáját

A török férfi a fagyoskodó kóbor kutyára adta kabátját a legnagyobb hidegben

Isztambul a legkutyabarátabb, pedig kevesen tartanak kutyát

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Express
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...