Saját KB bal
Saját KB jobb

A kislány és kutyája hátizsákban mentették meg a kecskemamát és gidáját

A 11 éves kislány egy kis török faluban él családjával, ahol a család kecskéire ügyel Tomi nevű kutyájával. Egyik nap, távol a farmjuktól, egy havas hegyoldalban találta meg az egyik kecskéjüket, aki épp akkor adott életet gidájának. Tudta, nem bírnák egyedül a visszautat, így ő és Tomi azonnal cselekedett: hátizsákokkal mentették meg a kecskemama és gidája életét.

Hamdü Sena Bilgin egy Rize nevű török falucskában él. Családja egy kis farmot üzemeltet, kecsketenyésztésből tartják el magukat.

A 11 éves kislánynak akár elege is lehetne a kecskékből, hogy ilyen fiatalon pásztorkodni kényszerül, de az állatok fontosak számára – nem is gondolnánk, mennyire. 

Amikor meglátta a kecskét és az újszülöttet, azonnal visszaterelte a többi állatot a farmra.

„Aztán otthon felvettem két hátizsákot, és visszamentem Tomival” – mesélte a kislány. – „Olyan vastag volt a hó, teljesen kimerültem. De megérte.”

A kecskemamát hátizsákba tette, vállára vette, a gidát pedig a másik táskáva együtt gyönyörű kutyája hátára erősítette. Így jutottak vissza biztonságban a farmra.

A képeket Hamdü Sena 15 éves bátyja készítette, amelyek azonnal világszerte ismertséget szerzett a kislánynak és hatalmas szívének.

 

Ezeket is ajánljuk:

Egy török férfi a fagyoskodó kóbor kutyára adta a kabátját a legnagyobb hidegben

Az argentin sofőr felengedte a buszra a kóbor kutyákat a vihar idejére

Kiborult a család, mert a mentősök felvettek egy vacogó kutyát a dédnagyi mellé

Isztambul a legkutyabarátabb, pedig kevesen tartanak kutyát

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Boredpanda
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...